Obrt u slučaju ubistva pevačice u Borči: ZORAN MARJANOVIĆ PONOVO IZA REŠETAKA?

Autor:

Hronika

06.08.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović (40) ponovo bi mogao da završi iza rešetaka! Naime, ukoliko optužnica protiv Marjanovića, koji se sumnjiči za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), bude potvrđena, a tužilaštvo potom zbog težine dela za koje se tereti zatraži da se vrati u pritvor, on bi opet završio u Okružnom zatvoru.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Zoran Marjanović bi vrlo lako mogao da se vrati iza ovih rešetaka

Poznati advokat Predrag Savić smatra da postoji velika šansa da se Marjanović nađe iza rešetaka.

- Teoretski gledano, moguće je da Marjanović opet bude uhapšen, ali prvo optužnica treba da stupi na snagu, sve ostalo bi bila kalkulacija - kaže Savić.

Advokat Savić: Ukoliko tužilaštvo zatraži Zoranovo hapšenje, moguće je da će se vratiti u pritvor

 

Advokat Nebojša Milosavljević objašnjava da bi se Marjanović mogao vratiti iza rešetaka i ukoliko se ne bude odazivao na pozive suda.

RepublikaFoto: Public
Ubijena pevačica Jelena Marjanović

- Postoji mogućnost da se Zoran vrati u pritvor, a za to najpre mora da bude potvrđena optužnica i da se ne odaziva na pozive suda. Onda bi sud zbog izbegavanja morao da naloži privođenje, pa ako se ni tada ne odazove, bio bi mu određen pritvor - kaže advokat.

HRONOLOGIJA

  • 2. april 2016. prijavljen nestanak Jelene Marjanović
  • 3. april 2016. pevačicino telo pronađeno u kanalu
  • 15. septembar 2017. uhapšen Zoran Marjanović
  • 15. septembar 2017. uhapšen Zoran Marjanovićcol
  • 10. februar 2018. podignuta optužnica protiv supruga
  • 20. mart 2018. optužnica vraćena na dopunu
  • 27. jun 2018. podignuta nova dopunjena optužnica
  • 12. jul 2018. Marjanović pušten iz pritvora

Milosavljević navodi i da je skeptičan po pitanju podizanja optužnice protiv Marjanovića.

- Ako optužnica bude bila potvrđena, onda je sud u obavezi da u roku od 60 dana zakaže glavni pretres, na kom će odbrana i tužilaštvo izneti svoje predloge dokaza. U ovoj fazi postupka sud utvrđuje samo osnovanost, odnosno stepen sumnje da je Zoran izvršio krivično delo. Međutim, kad optužni predlog stupi na pravnu snagu, onda se već radi o opravdanoj sumnji i tada se utvrđuje njegova krivica - kaže Milosavljević i dodaje:

- Nisam neki optimista da li će protiv njega biti podignuta optužnica. Mada, nikad se ne zna, videćemo da li se došlo do nekih novih, ključnih dokaza za koje se dosad nije znalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
TANJA

07.08.2018 02:20

Tesko ubistvo i tezak slucaj za dokazivanje i pronalazenje pocnilaca.Nadam se da ce postupak biti okoncan i da narod zasluzuje da presuda bude javno objavljena.Zato sto se u novinama pisalo kontradiktorno o detaljima ovog slucaja.I ljudi su sludjeni.Ne znaju kome da veruju.