ČITULJE ZA UBIJENOG ADVOKATA: Od Ognjanovića se oprostili i poznati pripadnici podzemlja

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

31.07.2018

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Poslednji pozdrav bratu", navodi se u jednoj od nekoliko čitulja koje su i danas objavljene kao poslednji pozdrav ubijenom advokatu Dragoslavu Miši Ognjanoviću (57). Autori ove čitulje, međutim, nisu ni članovi porodice ni prijatelji ubijenog Ognjanovića, već dvojica kriminalaca, obojica iza rešetaka.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragoslav Miša Ognjanović

Reč je o Vuku Musiću i Predragu Dangubiću, dvojici muškaraca sa upečatljivim dosijeima, koji su ove godine uhapšeni i trenutno se nalaze u pritvoru.

Musić je uhapšen u aprilu ove godine, nakon višegodišnjeg skrivanja, zbog toga što je pred Višim sudom u Beogradu okrivljen da je učestvovao u prikrivanju počinilaca ubistva vođe navijača "Crvene Zvezde" Velibora Dunjića.

Dunjić je izrešetan ispred splava Džimis u maju 2014. godine. Musića tužilaštvo tereti da je uklonio opremu za video-nadzor sa splava Džimis i na taj način ugrozio istragu ubistva. "Čupaj to i nosi", navodno je rekao Musić saučesnicima dok su iz lokala odnosili video-nadzor koji nisu znali kako da demontiraju.

Podsetimo, kao direktan izvršilac Dunjićevog ubistva optužen je šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović koji je u besktvu. Kao pomagači optuženi su Goran Knežević i Bojan Starovlah, kao i Miloš Milosavljević.

Kada je reč o Predrag Dangubiću, radi se o još značajnijem pripadniku beogradskog podzemlja. Dangubić je, naime, u junu ove godine uhapšen zbog ubistva Radovana Laketića, jednog od najpoznatijih beogradskih dilera i švercera heroina.

Dangubić je pripadnik MUP-a - konkretno dobro poznate Jedinice za specijalne operacije - bio od 1997. do 2003. godine, kada je bio i na ratištima. Već 15 godina nije u policiji, a poslednjih godina (kažu nezvanične informacije) je visokopozicionirani pripadnik jedne opasne kriminalne grupe koja se bavi trgovinom heroinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading