SASLUŠANI OTMIČARI DEDE JELENE ĐOKOVIĆ: Evo šta su rekli policiji!

Autor: Republika

Hronika

31.07.2018

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislavu Matiću (38) iz Sremske Mitrovice i Draganu Jeriniću (36) iz Beograda, osumnjičenima za pljačku i pokušaj otmice Miloslava Radisavljevića (83), dede Jelene Đoković, određen je pritvor do 30 dana. Tužilaštvo ih sumnjiči da su izvršili krivično delo iznude u pokušaju, odnosno da su učestvovali u otmici Radisavljevića.

RepublikaFoto: youtube.com/ RTS Prikazuje
Jelena Đoković i deda Milosav

Prvoosumnjičeni Branislav je tokom saslušanja u Višem tužilaštvu priznao delo koje mu se stavlja na teret, dok je Dragan negirao svoje učešće u pljački i pokušaju otmice dede Jelene Đoković.

Kako "Blic" saznaje, Branislav Matić odmah nakon što je opljačkao nesrećnog starca uputio je niz pretećih poruka Jeleninim roditeljima.

- Skupi pare, poslaću ti dalje instrukcije za sat vremena. On je otet, nemojte zvati policiju. Spremite dva miliona evra danas do 10 sati - navodi se u jednoj od poruka.

Ove poruke biće deo istrage i, kako se očekuje, optužnice koja će uslediti protiv Matića i njegovog saučesnika. Inače, poruke znatno otežavaju položaj osumnjičenih koji će sada, osim zbog pljačke u kojoj su od Radisavljevića oteli 26.000 dinara i mobilni telefon, odgovarati i za otmicu ili iznudu (u zavisnosti od toga kako tužilaštvo bude okvalifikovalo delo).

Osumnjičenog Matića policija je uhapsila nakon dva dana intenzivne potrage jer je u četvrtak u tri sata ujutru upao u dom Radisavljevića, pokrao ga, da bi ga zatim odveo u kukuruzište gde ga je vezao za dalekovod i pobegao. U svemu tome pomagao mu je cimer iz zatvora Dragan Jerinić.

Inače, čitav plan Matić, koji se i vodi kao organizator i mozak ovog dela, osmislio je još u zatvoru, gde je izdržavao kaznu od pet godina zbog razbojništva. Prema rečima našeg izvora upoznatog sa istragom, razbojnik je u zatvoru gledao jednu emisiju u kojoj je gostovala Jelena Đoković, supruga tenisera Novaka Đokovića, a u kojoj je, između ostalih, sa ljubavlju pričala o svom dedi Miloslavu. Kada je Matić odslužio kaznu i izašao iz zatvora prošle godine, skovao je plan sa Jerinićem.

Jelenina porodica tražila je od Miloslava Radisavljevića da se doseli u Beograd i da ne živi sam u Ljigu, što on nije želeo da prihvati zbog svojih rođaka, prijatelja i komšija.

Prema nezvaničnim informacijama, Matić i saučesnik su se pre pljačke raspitivali gde se nalazi kuća dede Jelene Đoković u Ljigu. Kada su otkrili da je u pitanju Hadži Đerina ulica, izvršilac i pomagač čekali su do duboko u noć. Matić se sumnjiči da je te večeri isekao komarnike i upao u Miloslavljev dom, dok je on spavao. Probudio ga je i tražio novac, a kada mu je Radisavljević dao 26.000 dinara iz novčanika i mobilni telefon, Matić ga je odveo do pustog, teško prohodnog, kukuruzom obraslog dela dvorišta u blizini njegovog doma, gde ga je zavezao i pobegao. Razbojnici su tada na Miloslavljevom telefonu koji su ukrali pronašli broj njegovog sina i sa tog broja počeli da šalju poruke sa zahtevom da im se isplati dva miliona evra.

- Oni, potom, gase taj telefon, a broj od Miloslavljevog sina prepisuju i počinju sa nekoliko telefona da šalju iste poruke. Istraga će pokazati da li su razbojnici unapred kupili nekoliko SIM kartica i telefona koje su koristili jednokratno, isključivo za izvršenje ovog dela - kaže izvor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading