DEDU JELENE ĐOKOVIĆ OTEO KOMŠIJA?!

Autor: M. Ž. LAZIĆ - T. MILOVANOVIĆ

Hronika

28.07.2018

05:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je počela s privođenjem i ispitivanjem osoba iz kriminogene sredine za koje se sumnja da mogu imati veze s otmicom Miloslava Radisavljevića (85), dede Jelene, supruge našeg najpoznatijeg tenisera Novaka Đokovića. Veruje se da je starca kidnapovao i tražio otkup od dva miliona evra neko od kriminalaca iz komšiluka!

RepublikaFoto: youtube.com/ RTS Prikazuje
Čuju se na sat vremena: Jelena Đoković sa dedom Miloslavom

DNK tragovi

- Tačno je da je bilo privođenja i da su neke osobe ispitane na poligrafu, ali su zasad svi prošli test. Sumnja se da su kidnaperi bliski Radisavljeviću ili su bar imali pomoć nekog njemu bliskog jer su znali da čovek živi sam, gde se nalazi, kakve su mu navike, a i kukuruz u koji su ga odveli i vezali govori da su dobro upoznati s tim terenom - kaže za Srpski telegraf izvor iz policije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zahvalni policiji: Novak i Jelena Đoković

Dvojica napadača su došla do kuće u gluvo doba noći, pokucali na vrata Miloslava uz reči da su komšije kojima treba pomoć. Kada je čovek otvorio ulazna vrata, upali su unutra i počela je drama.

- U pitanju je dobro isplanirana akcija jer su napadači, kada su žrtvu odveli do reke Ljig, preko koje su ga preveli, imali spremne gumene čizme, koje su ga naterali da obuje - dodaje naš sagovornik.

Hronologija

* Maskirani napadači upali u kući Radisavljevića
* Ukrali mu 26.000 dinara i telefon
* Starca odveli na udaljeno kukuruzište
* Vezali mu ruke za električni stub
* Slali poruke sa uslovima otkupa
* Nesrećnog čoveka pronašao prolaznik

On dodaje da policija proverava telefonske brojeve koji su zabeleženi na baznoj stanici u blizini mesta gde je pronađen Radisavljević, a na veštačenje su odnete lisice i lepljiva traga kojom je žrtva bila vezana za metalnu konstrukciju od dalekovoda. Kako Srpski telegraf saznaje, lisice nisu službene, policijske, već su najverovatnije kupljene u nekom seksi-šopu.

Policija će obilaziti i seksi-šopove jer su lisice kojima je bio vezan tamo kupljene

- Sav materijal koji je policija pronašla na licu mesta upućen je na veštačenje. Uzeti su DNK tragovi i otisci prstiju i iz kuće, ali i tragovi obuće i automobilskih guma pronađenih u blizini mesta gde je bio vezan Miloslav Radisavljević - kaže naš izvor.

Bio pribran

Jeleninog dedu spasio je Isailo Lazić, koji je danas najpopularnija ličnost u Ljigu.

- Samo da mafijaši sada ne krenu na mene. Ja svakog jutra idem da nahranim životinje u bašti, pa sam tako i tog jutra. Ne treba mi nikakva nagrada od Novaka, Losa je dobar čovek i drago mi je što sam mu pomogao - rekao je Lazić.

On je izjavio da je Miloslav bio mokar, ali nepovređen i pribran kada ga je pronašao. Uspeo je delimično da se sam oslobodi veza na nogama, ali je ostao vezan lisicama za dno bandere. Tek kada su došli vatrogasci i isekli neku prečku, Radisavljević je oslobođen.

Jelena teši dedu

Jelena Đoković, supruga slavnog tenisera Novaka Đokovića, izuzetno je potrešena ovim što se dogodilo prethodnih dana i konstantno je na telefonskoj vezi s dedom.

Jelena Đoković

- Đokovići su trenutno sprečeni da dođu u Srbiju zbog Novakovih poslovnih obaveza, pa je prinuđena da se s dedom čuje samo preko telefona. Ipak, i pored svega toga, ona je konstantno uz njega i čuju se na svakih sat vremena. Miloslav je izuzetno vezan za nju, pa ga smiruje dok razgovara sa njom pošto ga je cela situacija poprilično potresla - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Kuća Miloslava Radisavljevića u Ljigu odiše porodičnom atmosferom. Na zidovima soba vise porodične fotografije.

- Najviše ima fotografija njegovih mezimica Jelene i njene sestre Marije. Takođe, ima dosta fotografija i Jelenine i Novakove dece, malog Stefana i Tare, pošto ih Miloslav obožava. I Novaka izuzetno ceni, meštani su ga zbog toga često zezali i oslovljavali sa "Đoković" - dodaje naš sagovornik.

Kako saznajemo, Radisavljević se nakon otmice sklonio iz Ljilja jer strahuje za svoju bezbednost i preselio kod sina u Beograd.

- I ranije su mu često govorili da dođe kod njih u Beograd pošto je u Ljigu živeo sam. Međutim, on nije hteo, vezan je za ovo mesto, kuću, tu ima dosta prijatelja, pa mu je bilo teško da napusti mesto. Pretpostavljam da će se nakon ovog zauvek preseliti kod sina - dodaje naš sagovornik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading