SVI DETALJI U SLUČAJU OTMICE DEDE JELENE ĐOKOVIĆ

Autor:

Hronika

26.07.2018

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za nepoznatim napadačima koji su u noći između srede i četvrtka iz njegove kuće u Ljigu oteli Miloslava Radisavljevića (85), dedu Jelene Đoković, supruge srpskog tenisera Novaka Đokovića! Znajući koliko je Novak bogat, otmičari su od porodice tražili otkup od dva miliona evra, ali su imali peh. Dok su oni slali preteće poruke, nisu znali da je Jelenin deda u međuvremenu već oslobođen i na sigurnom!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Spasen: Jelenin deda u društvu lekara i policije

Ukrali mu pare

- Jelenin deda ispričao je policiji da su u njegovu kuću tokom noći ušla dvojica maskiranih razbojnika i rekli mu: "Deda, obuci jaknu i polazi", zgrabili ga i izvukli iz kuće! Oni su tom prilikom iz njegovog novčanika ukrali i 26.000 dinara koje je imao, kao i mobilni telefon - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Drama: Miloslava u kukuruzu vezali za metalnu konstrukciju

Napadači su potom dedu Jelene Đoković, pretpostavlja se automobilom, odvezli do kukuruzišta i tamo ga ostavili. Vezali su ga lisicama za betonsku banderu i pobegli! Čekali su jutro kako bi poslali poruke njegovom sinu tražeći novac za otkup. Nisu računali na to da bi neko mogao Radisavljevića u međuvremenu da spase, kao što se i dogodilo.

Izvor: Bio je baš loše, pitanje je da li bi bio živ da je samo malo kasnije pronađen

- Radisavljević je satima pokušavao da dozove pomoć kada ga je, rano ujutru, čuo direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić, koji je pozvao pomoć - kaže izvor.

Policija je prilikom dolaska morala da preseče betonski stub kako bi oslobodila Radisavljevića. Starac je prilikom dolaska ekipe Hitne pomoći bio malaksao i pokazivao znake slabosti.

- Poprilično loše je izgledao! Bio je iscrpljen, pošto je bio slabije obučen, a na tom delu je dosta hladno tokom noći. Pitanje je da li bi bio živ da je samo malo kasnije pronađen - kaže naš sagovornik.

Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević oglasio se ubrzo o pokušaju otmice Đokovićkinog dede.

- Pronašli smo ga vezanog lisicima za betonsku banderu u kukuruzištu, odakle je dozivao u pomoć. Tu je slučajno prolazio direktor Komunalnog preduzeća, koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć. Kontaktirali smo već nekoliko puta sa njegovom ćerkom Verom Mitić, Jeleninom majkom i Novakovom taštom, koja se trenutno nalazi u Monte Karlu i koja nam je rekla da njenom bratu stižu poruke u kojima se traži dva miliona evra za otkup - rekao je za medije Lazarević.

500 metara udaljena kuća od policije

Nije dobro

Po dolasku ispred kuće u kojoj Miloslav živi zatekli smo njegovog brata Milana, koji je bio vidno potresen.

- Miloslav je živeo sam, ali stalno mu je neko dolazio - sin, ćerka, rodbina uopšte. Video sam ga pre nego što je ušao u policijsku stanicu da da izjavu. Policajac koji mu je skidao lisice rekao mi je da nije u dobrom stanju i da mu je ruka povređena - rekao je Milan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading