DETALJI INCIDENTA U POŽEGI: Zašto je i kako Saša Janković zapalio svoj automobil?

Autor: Z. G.

Hronika

25.07.2018

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zato što mu automobil "dačija" nije prošao tehnički pregled, Saša Janković zvani Kamenjar iz Požege, vlasnik automobila, prema prvim informacijama, polio ga je benzinom, a potom zapalio. Incident se dogodio u prostorijama "Dunav auta", u Ulici Knjaza Miloša.

Komšija "Dunav auta" kaže da je vlasniku "dačije" saopšteno da nije prošao tehnički pregled i da ga je video kako prelazi put do benzinske pumpe, kupuje flašu benzina kojim je posle polio automobil i zapalio ga upaljačem.

RepublikaFoto: ST/Z. G.

- Čula se jaka detonacija. Sa radnikom tehničkog pregleda uspeli smo da izguramo auto napolje. Ubrzo su stigli vatrogasci i ugasili vatru. Koliko znam tom automobilu je bilo napuklo vetrobransko staklo, nije imao ispravne instalacije, retrovizor – rekao je ovaj komšija.

Branilac Saše Jankovića, advokat Petronije Aćimović, rekao je da nije zahvalno da u ovoj fazi istrage da daje bilo kakvu izjavu i dodao da "mediji istrčavaju sa nekim neproverenim informacijama".

 

 

- Janković je pred policijom rekao da je u gepeku, koji nije bio dobro zatvoren imao flašu sa benzinom koji je kupio za motornu testeru u selu. Dok je palio upaljač da bi zapalio cigaretu došlo do požara, verovatno zbog isparenja benzina – rekao je advokat Aćimović.

U "Dunav autu" u sredu pre podne nije bilo nikoga. Istopljena vrata i garaža govore da je tu bilo vatre, dok je nedaleko odatle, na proširenju puta stajala spaljena dačija.

U ovom incidentu pomoć je ukazana radniku tehničkog pregleda Draganu Bondžuliću, koji se nagutao dima.

U nadležnom tužilaštvu kažu da je Saši Jankoviću određen pritvor do 48 sati, da ne bi uticao na svedoke. Na teret će mu se najverovatnije staviti krivično delo izazivanje opšte opasnosti, za koje je predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Saša Janković je vlasnik kamenorezačke radnje, a tokom 1999. godine jedno vreme je proveo na ratištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading