KRVAVI ZLOČIN U ŠABCU: Prerezao vrat medicinskoj sestri, sada ga stigla ZASLUŽENA KAZNA

Autor: Republika

Hronika

20.07.2018

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Šapcu osudio je Vukašina Vilotića (42) na 30 godina zatvora za ubistvo medicinske sestre Ljubinke Popović iz ovog grada koje se dogodilo u januaru 2016. godine.

Ilustracija

Sudsko veće prihvatilo je predlog tužilaštva da se Vilotić osudi na 30 godina jer su veštaci Specijalne zatvorske bolnice iz Beograda tokom postupka nesumnjivo dokazali da je ubistvo učinio u uračunjivom stanju.

Porodica je i danas neutešna. Žale što nije osuđen na 40 godina, ali im je laknulo što je postupak okončan posle dve i po godine neizvesnosti.

- On je trebalo da dobije doživotnu robiju jer je hladnokrvno ubio Ljubu na njenom radnom mestu. Šta da kažem, za nas utehe nema, ali mi je bar malo lakše da ne moram da ga gledam više na suđenjima. Ove dve godine bilo je neizdržljivo - kaže Vidoje Popović.

Predstavnik tužilaštva u završnim rečima istakao je da uračunjivost Vilotića nije dovedena u sumnju, što je bio osnovni argument odbrane za odugovlačenja postupka. Zahtev da se osudi na 30 godina obrazložili su dokazima veštaka da je Vilotić ubistvo počinio u “stanju povišene emocionalne napetosti ali da to nije imalo intenzitet afekta”, te da je u tom trenutku bio svestan svog dela.

Odbrana je i u završnim rečima ostala pri stavu da je reč o “opasno bolesnoj osobi” koja je trebalo da bude smeštena na odeljenje da se leči i da je to propust lekara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading