Osumnjičeni za ubistvo Blaža Đurovića IZRUČEN SRBIJI!

Autor: Tanjug

Hronika

11.07.2018

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Vesković (38) koji se zajedno Nemanjom Ivanovim (36) sumnjiči za teško ubistvo Blaža Ðurovića (39) na Dušanovcu 10. marta izručen je Srbiji prošle sedmice iz Hrvatske.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mesto ubistva na Dušanovcu

On je 2. aprila uhašen u Zagrebu po međunarodnoj poternici raspisanoj po nalogu Višeg suda u Beogradu.

- Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak je ostavio na snazi rešenje o određivanju pritvora prema okrivljenom od 2. aprila, a koji mu se računa od 3. jula kada je lišen slobode - precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. 

Ivanov je dve nedelje nakon ubistva Ðurovića, 24. marta uhapšen u Beogradu i nalazi se u pritvoru.

Oni se sumnjiče da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića a nakon toga, zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Ðurović je ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao je njega i decu.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Velicković.

On je pravosnažno oslobođen optužbi za nedozvoljeno nošenje oružja jer je tom prilikom u Majdanu kod sebe imao lažni pištolj.

Za ubistvo Veličkovića Apelacioni sud je pravosnažno osudio na 13 godina zatvora Stanka Buhanca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading