GODINU DANA OD UBISTVA BAKARIJA NA ZAKINTOSU: Na jesen će se znati sudbina Srba koji su tamo u zatvoru!

Autor: Republika

Hronika

06.07.2018

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bakari Henderson (22) ubijen je tačno pre godinu dana u gradu Laganas na grčkom ostrvu Zakintos. Petorica mladića iz Srbije, optuženih za njegovu smrt, u pritvoru čekaju da ova tragična priča dobije sudski epilog.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bakari Henderson

Zora Dobričanin Nikodinović, branilac optuženih Srba, rekla je da je grčki sud potvrdio optužnicu protiv njenih branjenika, te da se očekuje da im suđenje počne na jesen.

- Još uvek nije poznato u kom sudu će se voditi postupak. Optužnica je stigla i prevedena je na srpski jezik. Sada se čeka zakazivanje suđenja, koje će biti na jesen. Još uvek nemam tačnu informaciju u kom sudu će osumnjičeni biti saslušani, ali će saslušanje biti u nekom sudu na teritoriji Apelacionog suda Patra - rekla je za beogradske medije Nikodinovićeva.

Amerikanac Bakari Henderson je, podsetimo, u noći između 6. i 7. jula prošle godine nasmrt pretučen u baru "Barkod", nakon tuče sa grupom Srba. Sukob je, navodno, izbio jer je pokojni Henderson napravio selfi s jednom devojkom iz Srbije, što je razljutilo optužene.

Zbog sumnje da su počinili ovaj zločin, lokalna policija je uhapsila osam osoba, među kojima je bilo čak šest Srba koji su identifikovani na osnovu snimaka preuzetih sa kamera za video-nadzor.

Dvojica mladića iz Srbije su prošlog leta puštena uz kauciju iz pritvora, dok se Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Dušan Ranković (33), Miloš Senić (25) i Miloš Ilić (18) već 12 meseci nalaze u pritvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading