IZMIŠLJOTINA O ŠARIĆEVOM SARADNIKU: Miša Banana nije uhapšen!

Autor:

Hronika

06.07.2018

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Begunac Rodoljub Radulović zvani Miša Banana nije uhapšen u Brazilu, kao ni bilo koji drugi Srbin. Kako saznaje Srpski telegraf, srpske vlasti su od brazilskih kolega dobile definitivnu informaciju da je vest o privođenju bliskog saradnika Darka Šarića, kojem se sudi za šverc 5,7 tona kokaina, izmišljotina. Ostaje samo pitanje da li je laž preko određenih medija plasirana svesno ili nesvesno, odnosno šta joj je bio cilj ukoliko se radi o prvom slučaju. Mada, kad se pogleda u kom trenutku se pojavila lažna informacija, na ovo pitanje i nije tako teško dati odgovor.

Foto: MUP Srbije
Rodoljub Radulović

BIRANJE TAJMINGA

Prema onome što su javili Brazilci, nijedan srpski državljanin (niti bilo ko s bilo kakvim vezama sa Srbijom) nije pritvoren u poslednje vreme u najvećoj latinoameričkoj državi, pa samim tim ni kontroverzni Radulović, koji je u bekstvu od 2011, kada su ga srpske vlasti, u saradnji domaćih i stranih obaveštajnih službi, označile kao drugog čoveka Šarićeve grupe, a Interpol stavio na poternicu.

- U Brazilu nije bilo hapšenja nijednog Srbina, niko s takvim i imenom i nadimkom nije završio u zatvoru, kao ni neko ko bi odgovarao opisu Radulovića - potvrđeno je našem listu.

Anđelković: Teško je reći ko stoji iza toga, ali je sasvim moguće da je prste umešao albanski lobi

Simptomatično je da je ovakva vest bila plasirana baš u vreme ubrzavanja dijaloga o Kosovu i sve češćih povlačenja priznanja samostalnosti lažne države, za šta je zaslužan šef diplomatije Ivica Dačić. A upravo je Dačić ranije u nizu spekulacija povezivan sa Mišom Bananom, kog je upoznao dok ovaj još nije ni pominjan kao neko ko ima problema sa zakonom. S druge strane, pojedini međunarodni zvaničnici (engleski, francuski, američki kongresmen Eliot Engel) nisu krili koliko su ih razbesneli uspesi Srbije u diplomatskoj borbi, pa su nam čak i otvoreno zapretili i nazvali našu politiku iritantnom. I onda se odjednom, gle čuda, pojavljuje laž o hapšenju Radulovića.

UMEŠAN PACOLI?

Bivši šef beogradske policije i član međunarodnih organizacija za borbu protiv narkotika Marko Nicović za naš list kaže da je očigledno reč o spin projektu iza koga stoje strane službe i novac kosovskog šefa diplomatije Bedžeta Pacolija.

- Cilj je da se napravi haos na političkoj sceni Srbije. Logično je da Pacolijeve pare odlično odrađuju posao i kod nas kako bi se Dačić skrenuo sa teme Kosova i bio pritisnut da se bavi nekim prošlim navodnim aferama. Pacoli ide po svetu i plaća spin projekte - smatra Nicović.

Nicović: Cilj je bio da se napravi haos na političkoj sceni Srbije

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da se plasiranjem izmišljotina poput ove pokušava oslabiti naša pozicija i skrenuti pažnja javnosti sa gorućeg pitanja Kosova.

- Nema sumnje da Dačić postiže značajne rezultate u borbi protiv kosovskog separatizma i u tom pogledu je jako bitan član Vučićeve ekipe. Ovo je jedan od pokušaja njegovog kompromitovanja, tj. skretanja pažnje javnosti na neke stare afere. Teško je reći ko stoji iza toga, ali je sasvim moguće da je prste umešao albanski lobi - navodi Anđelković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading