NOVI DETALJI: Za atentat na Beka koristili tri SPECIJALNA TELEFONA I GOVORILI U ŠIFRAMA!

Autor: alo.rs

Hronika

04.07.2018

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski biznismen Milan Beko (57) intenzivno je praćen tri dana pre nego što je 14. novembra 2014. godine na njega izvršen atentat, obelodanjeno je juče u Višem sudu u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milan Beko

Veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević izjavio je na ponovljenom suđenju Maji Adrovac (34) i Milanu Zdravkoviću da su u praćenju Beka korišćeni takozvani telefoni specijali, koji su nakon toga isključeni, ali da se oni ni na koji način ne mogu dovesti u vezu sa optuženima, prenosi Alo!.

- To je grupa zatvorenih telefona, koja je korišćena samo u tu svrhu. Osoba koja je koristila "specijal A" pratila je Beka od Luke Beograd 12, 13. i 14. novembra 2014. preko trase kojom se kretao do kuće na Senjaku, a na sam dan atentata nije se pomerao od rejona Mostarske petlje.

Čuli se šest puta

"Specijal B" je sve vreme bio lociran na mestu napada, a na sam dan atentata su se čuli šifrovano šest puta.

- Uglavnom su to bili kraći ili dugi pozivi, ali bez ikakvog sadržaja i poruka - rekao je veštak.

On je rekao da su nakon atentata na Beka telefoni pogašeni.

- Reč je o dva aparata i tri kartice. Na sam dan atentata "specijal A" je uključivan oko 13 sati, u 16.51 i 17.20, a uveče je isključen. U jedan od aparata je bila ubačena i treća kartica - naveo je veštak.

Odbrana okrivljenih osporila je nalaz veštaka, navodeći da je "specijal A" i dalje u funkciji, tvrdeći da je veštačenje urađeno tendenciozno, sa ciljem da atentat povežu sa optuženima.

RepublikaFoto: Republika.rs
Maja Adrovac

- Moguće je da atentator i dalje nadgleda gospodina Beka - rekao je advokat Momčilo Minić.

Uz ogradu da je od MUP-a dobio naredbu da uradi veštačenje mobilnih telefona Maje Adrovac, njenog supruga Ivana Adrovca i Aleksandra Zdravkovića, veštak je izjavio da su oni imali međusobnu komunikaciju dva dana pre atentata, ali je naglasio da ne može da se utvrdi da su oni koristili te brojeve.

Maja se čula sa Zdravkovićem pre atentata

- Ivan Adrovac se dva dana pre kritičnog događaja čuo sa Zdravkovićem, ali njegov telefon posle toga nije bio u funkciji do 19. ili 20. novembra 2014. Dalju komunikaciju je nastavio u decembru 2014. godine. Broj Maje Adrovac je imao komunikaciju sa Zdravkovićevim brojem veče pre atentata, ali ne mogu da opredelim ko je taj razgovor obavio, odnosno da li je sa njim razgovarala Maja, Ivan ili neko treće lice - precizirao je stručnjak za telekomunikacije.

Advokat Dalibor Katančević, branilac Maje Adrovac, prigovorio je veštaku da je analizirao pogrešan model telefona.

- Evo, vi ste u nalazu sami napisali da se radi o dva različita telefona. A u zaključku pogrešno i tendenciozno naveli da se radi o istim modelima - rekao je Katančević i istakao da je veštak doveden "da bi okrivljene uvezao u atentat".

Veštak je odgovorio da su oni po karakteristikama slični, ali da se formalno radi o dva različita modela.

Mirna kao bubica

Maja Adrovac (34), koja je optužena za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena, sedela je tri sata mirno na klupi za optužene. Povremeno je nešto sugerisala advokatima, dok je Zdravković, koji je označen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva, doveden iz Centralnog zatvora. Oni su na suđenju negirali krivicu. Ivan Adrovac (36), suprug Maje Adrovac, nalazi se u zatvoru u Švajcarskoj, zbog sumnje da je počinio druga krivična dela.

Suđenje se nastavlja 9. jula ispitivanjem istog veštaka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading