(VIDEO) HOROR NA SUĐENJU MONSTURMU IZ VETERNIKA: Ubio ženu i bebu, ponašanjem u sudnici sve PRESTRAVIO!

Autor: Republika

Hronika

04.07.2018

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arpad Sabo (31) osuđen je juče na maksimalnih 40 godina zatvora zbog toga što je zaklao suprugu Slavicu (24), a potom u kolevci usmrtio i četvoromesečnu ćerkicu Nikolinu u leto 2016. u Veterniku. Presudu je slušao kamenog lica, bez emocija.

RepublikaFoto: pexels.com
Ilustracija

Sudija Borivoj Pap koji je predsedavao većem rekao je, obrazlažući presudu, da su navodi optužnice kojom se Sabo tereti za teško ubistvo prihvaćeni i još jednom ponovio na koliko brutalan način je ubistvo izvršeno.

- Okrivljeni je hteo izvršenje krivičnog dela i bio je sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima. On je sa predumišljajem nakon svađe sa Slavicom nju i svoje dete lišio života - rekao je sudija Pap.

Sudija je opisao jezive rane koje su pronađene na dva beživotna tela. Kako je rekao, Sabo je Slavicu tri puta ubo nožem dužine dvadesetak centimetara i prerezao joj je vrat: rezna rana je bila toliko duboka da se završavala na kičmenom stubu. Prema rečima sudije, nakon što je ubio suprugu, Sabo je ubio ćerkicu koja je ležala u dečjem krevetu u dnevnoj sobi.

- Stiskom glave polomio je bebi temene kosti i nožem joj naneo reznu ranu na vratu u nameri da je liši života - rekao je Pap za Blic.

Sudija je obrazlažući presudu rekao i da ona proističe iz iskaza oštećenih, svedoka, te veštačenja stručnjaka. Rekao je i da je činjenica da Sabov DNK nije nađen na nožu kojim su počinjena ubistva, ali da to ne isključuje njegovu krivičnu odgovornost.

Svedoci su tokom suđenja potrvrdili da su čuli plač deteta u vreme kada je Sabo došao kući, dok se on nakon više meseci ćutanja branio rekavši da je ubio samo Slavicu, te da je beba bila mrtva kada je došao kući, a Slavica držala nož.

- Pregledom fotodokumentacije i veštačenja stručnjaka sudske medicine, može se videti da su povrede nanete na identičan način i kod Slavice i kod Nikoline - kazao je Pap.

Sudija je takođe kazao da je vrlo neuobičajeno da izostane Sabova reakcija ukoliko je zatekao takav prizor, te da ne pozove policiju, Hitnu pomoć, prijatelje i komšije.

Sud se opredelio za najstrožu kaznu zbog posebne brutalnosti i broja rana na Slavičinom telu, a posebno je ukazano i na to da je ubijena beba stara četiri meseca i da stoga nije mogla da se brani, kao ni da shvati šta se oko nje događa.

- Po oceni suda, ovakva izražena brutalnost prouzrokuje jedinu moguću osudu, a to je maksimalna kazna u trajanju od 40 godina - rekao je sudija Pap.

Zamenica javnog tužioca Aleksandra Lučić Fajfer je prethodno, iznoseći opširnu završnu reč, govorila o odnosu Saba i supruge, rekavši da ju je maltretirao, dok je njegovu odbranu opisala kao neprihvatljivu.

- Tu je i motiv. On je sumnjao da dete nije njegovo i tražio DNK analizu - rekla je Lučić Fajfer.

Kako je kazala, Sabo je supruzi zabranio da ima profile na društvenim mrežama, a poruke koje joj je upućivao, kada nisu bili zajedno, nisu bile prijatne. Sabo je, takođe, prema njenim rečima, bio sklon alkoholu, a ženi je za domaćinstvo od plate ostavljao vrlo malo novca.

- Tokom trajanja suđenja on nije kazao da mu je žao i da se kaje. To što za ubistvo ćerke tereti suprugu je kukavičluk i beg od istine - kazala je zamenica tužilaštva.

Inače, na današnjem suđenju se moglo čuti i da je Sabo iz kuće pobegao vrlo dobro opremljen, očigledno planirajući skrivanje.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading