TRAGEDIJA U SMEDEREVU: Došli iz Švedske da poprave kapiju, ali je ona ipak pala i SMRSKALA DETE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorogodišnji Vuk Stefanović poginuo je u nedelju oko 19.20 kad je na njega u Ulici Ćirila i Metodija u Smederevu pala metalna kapija.

Foto: Privatna arhiva
Vuk Stefanović

Kako Srpski telegraf saznaje, dečak se kobnog dana igrao sa tri godine starijom komšinicom kad je kapija koja nije imala graničnike iznenada iskliznula i obrušila se na njega. Mališan je podlegao povredama u beogradskom Urgentnom centru.

Jezivi krici

- Stravičan prizor! Sve se odigralo u sekundi. Začuo se tresak, pa vrisak devojčice. Dečak je ležao u lokvi krvi. Jezivi krici preplašene devojčice sve su uznemirili. Ljudi su istrčali iz kuća i podigli kapiju koja je preklopila nesrećno dete. Odjednom je dotrčao i dečakov otac. Onako krvavog ga je uneo u automobil i odjurio ulicom - priča potresena komšinica.

Kako dodaje, u trenutku nesreće ispred kapije je bio parkiran automobil, ali, nažalost, nedovoljno blizu da se na njega obruši metalna konstrukcija i spreči tragedija kakvu Smederevo ne pamti.

- Kapija je punom težinom poklopila malog Vuka. Njegova glava našla se između metala i ivičnjaka - kaže komšinica.

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, izbezumljeni otac je dečaka najpre odvezao u bolnicu u Smederevu, a mališan je potom hitno prevezen u Beograd.

- Desetak lekara se borilo za život malog Vuka. Uprkos njihovim naporima, mališan nije izdržao. Doktori su, nažalost, morali da konstatuju smrt u 21.30 - priča naš sagovornik.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zelena kapija ispred koje je mališan stradao

Kako saznajemo, tragedija se dogodila ispred kuće porodice koja živi u Švedskoj.

Došli na odmor

- Oni su tog dana četiri sata posle ponoći došli u Smederevo na godišnji odmor. Jedna od stvari koje su planirali da urade, dok su u Srbiji, bila je i da završe kapiju. Prošli put u rodnom gradu bili su u februaru, ali tad nisu stigli da je poprave. Navodno se nešto polomilo na metalnoj konstrukciji, pa su planirali da pozovu majstora da to zavari. Nažalost, nesreća je bila brža - priča komšinica.

Mali Vuk Stefanović živeo je u kući prekoputa mesta na kojem je nastradao.

- Bio je jedinac! Ne znam kako će njegovi roditelji preživeti ovu tragediju. Velika tuga, za njih utehe nema - kroz suze kaže komšinica.

Nastradala deca
SEPTEMBAR 2015. Armin Z. (6) iz Novog Pazara poginuo je kad je na njega pala metalna kapija
JUN 2014. Sedmogodišnji dečak poginuo je u selu Prijevor kod Čačka kad su se na njega obrušila vrata kapije
NOVEMBAR 2013. P. T. (3) nastradao je kad je na njega pala metalna kapija ispred kuće u Slancima
MART 2008. Milan Z. (5) iz Poloma kod Vladičinog Hana poginuo je kad se na njega srušila kapija u dvorištu

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading