BOGAT ULOV NA GRADINI: Pokušali da prokrijumčare više kilograma ZLATA!

Autor:

Hronika

02.07.2018

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su u saradnji sa policijom tokom vikenda na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, u dva odvojena prekršaja sprečili krijumčarenje više od kilograma zlatnog nakita i 43.000 neprijavljenih evra u postavama jakni, saopštila je Uprava carina Srbije.

RepublikaFoto: Uprava carina
Pali na carini

- Kada je 30. juna na red za carinsku kontrolu stigao auto belgijskih registarskih oznaka, putnici – bračni par i dvoje dece, svi državljani Belgije turskog porekla, na pitanje da li imaju nešto da prijave, odgovorili su odrično. Carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike. Tada su među ličnim stvarima putnice i u prtljagu koji se nalazio u gepeku pronašli kutijice i vrećice sa zlatnim nakitom - piše u saopštenju.

RepublikaFoto: pixabay.com

Reč je o više od kilograma zlatnog nakita, među kojim je bilo 8 ogrlica teških gotovo 550 grama, 4 narukvice od oko 330 grama, 2 prstena i 23 zlatnika različite veličine i gramaže od ukupne težine od preko 170 grama, čija je vrednost gotovo tri i po miliona dinara.

RepublikaFoto: Uprava carina

Još jedan prekršaj na Gradini otkriven je i 1. jula 2018. godine u kolima nemačkih regisoznaka kojim su putovala dvojica nemačkih državljana turskog porekla, kada je u džepu šorca suvozača pronađeno 12.000 evra.

Potom je i prtljagu 40-godišnjeg vozača otkrivene neprijavljen novac u iznosu od 51.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading