OSUĐEN UBICA KOJI JE PRESTRAVIO SRBIJU: Evo koliko će robijati za smrt supruge i bebe!

Autor: blic.rs

Hronika

02.07.2018

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arpad Sabo osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Nikoline (24) i četvoromesečne ćerke. On ima pravo žalbe na ovu presudu.

RepublikaFoto: pexels.com
Čeka ga duga robija

Suđenje Arpadu Sabu optuženom da je u leto 2016. godine ubio svoju suprugu Nikolinu (24) i četvoromesečnu ćerku završeno je danas u novosadskom Višem sudu iznošenjem zavšnih reči.

Zamenica Višeg javnog tužioca Aleksandra Lučić Fajfer u opširnoj zavšnoj reči obrazložila je optužnicu i iznete dokaze rekavši da smatra da je dokazano teško ubistvo koje mu se stavlja na teret. Ona je zatražila da se Sabo kazni maksimalnom zatvorskom kaznom u trajanju od 40 godina i da do upućivanja na izdržavanje kazne ostane u pritvoru.

S druge strane Sabov advokat Dragan Čolić kazao je da smatrao je da Sabo treba da se osudi za ubistvo supruge, ali ne i ćerke, kao što je rekao u svojoj odbrani. On je kazao da kao olakšavajuće okolnosti treba da se uzmu njegova neosuđivanost, ali i priznanje da je ubio suprugu, te da ne postoje dokazi da je ubio oboje.

Priznao ubistvo žene

Čoliće je zatražio da se Sabo pusti iz pritvora do upućivanja na izdržavanje kazne. Sabo je u pritvoru od hapšenja u avgustu 2016. godine. Tokom suđenja on je priznao ubistvo žene, ali ne i deteta.

Prema nalazu i mišljenju veštaka, afektivno stanje, ljutnja i bes kod okrivljenog, generisani su dugotrajnim i aktuelizovanim konfliktom sa sada pokojnom Slavicom.

Prema navodima optužnice, Sabo je u noći izmedu 15. i 16. avgusta 2016. godine, u Veterniku, u Kninskoj ulici 39, sa umišljajem usmrtio suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerku. Podsetimo, optužnica Saba tereti da je svesno želeo da ubije suprugu i ćerkicu. Prema optužnici on je prvo ubio Slavicu, a tri puta ju je ubo kuhinjskim nožem i kasnije prerezao vrat. On se tu nije zaustavio, već je nastavio da seče vrat već mrtve žene.

Nakon supruge, ubio je ćerkicu. Prema optužnici, prvo joj je polomio kosti glave, a zatim joj je istim nožem prerezao vrat. Nakon toga on se okupao i pobegao, a nedugo zatim uhapšen je u blizini Bačke Palanke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading