OVO JE MARIJU (17) OTERALO U PAKAO DROGE OD KOJE JE I UMRLA!

Autor: Republika

Hronika

28.06.2018

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U porodici Marije Marković, tinejdžerke koja je prošle nedelje tragično preminula u svojoj sedamnaestoj godini, posle uzimanja sintetičke droge, vlada neizmerna tuga. Muk i poneka teško izgovorena reč ne mogu da opišu bol u srcima njenih najmilijih.

Foto: facebook.com/Marija S
Marija S

Učenica Politehničke škole, koja je tek završila treći razred, sahranjena je na groblju Bozman, ali iza nje je ostala neispričana priča i tajna koja tek treba da se razotkrije.

Mariji je srce je prestalo da kuca nakon uzimanja do sada neidentifikovane vrste droge. Sumnja se da je u pitanju bilo nekoliko tableta "ekstazija", koje su za nju, mladu i sitne građe, bile kobne.

Tinejdžerka je preminula u kući druga svog brata u naselju Šumarice. Smrt je konstatovana u petak, u 17 sati. Rezultati toksikološke analize, koji će otkriti od čega je tačno Marija preminula, još nisu poznati.

Mladić, Nemanja Šakota, u čijem stanu je tinejdžerka preminula je uhapšen. Šakota se inače bavio dilovanjem droge i kada je Mariji pozlilo, pre nego što je pozvao Hitnu pomoć, mladić je u obližnjoj šumi zakopao drogu koju je inače imao u stanu. Međutim, nije mu pošlo za rukom da je sakrije i policija je kod njega pronašla čak 600 tableta ekstazija, 800 grama marihuane i 300 grama spida.

Ostala je sumnja da li je droga koja je Mariju ubila, pripadala baš Šakoti ili tinejdžerkinom bratu Stefanu Markoviću, koji se nalazi na poternici zbog trgovine narkoticima.

Marković je prisustvovao sahrani svoje preminule sestre, ali je nakon toga nestao. Policija traga za njim.

Rođaci Marije i Stefana teška srca pričaju da su brat i sestra živeli teško, da im je razvod roditelja promenio živote i da su se zbog toga najverovatnije i okrenuli drogi.

- Njihovi roditelji su se razveli pre osam godina. Stefan i Marija su se vodili da žive na majčinoj adresi, ali Stefan je pre par meseci iznajmio stan u naselju Aerodrom. Marija je povremeno boravila kod njega, ali u razorenoj porodici ništa dobro nije moglo da se očekuje - priča za "Blic" rođak preminule devojčice.

Kako objašnjava, Marijina i Stefanova majka se preudala i sa drugim mužem ima dvogodišnju ćerku. O bratu i sestri brinula je cela porodica.

- Svi smo brinuli o njima koliko smo mogli, ali pitanje je koliko smo u tome uspeli. To su odrasla deca, krenula svojim putem. Nismo imali kontrolu nad njima - priča on.

Kako kaže, porodica zna da je za Stefanom, Marijinim bratom, tragala policija.

- Ni sada ne znamo gde je - kaže rođak.

On objašnjava da je Marija u četvrtak bila na "Arsenal festu". Kako je i kad tačno nakon toga otišla kod majke kući u naselju Bresnica ne znaju. Ali, kako kaže, znaju da je Marija u petak, oko 11 sati pre podne otišla do naselja Šumarice kod druga svog brata. Nekoliko sati kasnije pronađena je mrtva.

Kada je, i koliko droge popila pokazaće stručne analize toksikologa iz Niša. Policija je uzela snimke sa nadzornih kamera sa festivala, ali i okolnih ulica. Uzeti su i uzorci čaša i flaša iz kojih je grupa mladih sa kojima je bila konzukirala pića.

- Razvod braka je bio prekretnica u njenom i bratovljevom životu. Tada se sve otelo kontroli. Na žalost, tragedija je stavila tačku na sudbinu nekada uspešne i sretne porodice - kaže Marijin rođak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading