PODIGNUTA NOVA OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA!

Autor: Republika

Hronika

27.06.2018

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je ponovo, nakon dopune istrage, podiglo optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Optužnica je podneta podneta Višem sudu koji će je ponovo dostaviti na odgovor Marjanovićevim advokatima, pre nego što odluči da li će je potvrdititi.

Portparol tužilaštva,Tatjana Sekulić, precizirala je za Tanjug da je Marjanović ponovo optužen za krivično delo teško ubistvo.

Prvu optužnicu od 9. februara, Viši sud je 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari a među njima i da sasluša maloletnu ćerku Marjanovića koja je ispitana u četvrtak, 21. juna.

Novom optužnicom Marjanović se tereti za isto krivično delo - teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On se od hapšenja u septembru 2017. godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti, a pritvor mu je u utorak ponovo produžen za još 30 dana. 

Prema optužnici Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči.

Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom.

Međutim iskoristivši Jelenino poverenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Međutim Marjanvić ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smtri Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva. 

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. 

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading