Ugostitelj OŠTETIO Srbiju za 2 MILIONA

Autor: Tanjug

Hronika

27.06.2018

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u saradnji sa Sektorom poreske policije - Odsek u Užicu, podneli su krivičnu prijavu protiv 56.godišnjeg muškarca sa Zlatibora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

Foto: Ilustracija

Sumnja se da je on, u svojstvu vlasnika ugostiteljskog objekta na Zlatiboru, od početka 2014. do kraja 2017. godine, izdavao u zakup svoj neregistrovani objekat i time izbegao plaćanje poreskih obaveza i drugih propisanih dažbina u iznosu od oko 2.789.940 dinara, čime je oštetio budžet Republike Srbije.

Sumnja se i da je u prethodnom periodu, na poslovima čišćenja objekta, angažovao radnicu sa kojom nije imao zaključen ugovor o radu, niti ju je prijavio na obavezno socijalno osiguranje, saopštila je PU Užice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading