NA GROBU PORODILJE I BEBE PLIŠANE IGRAČKE I MUK! Niko neće odgovarati za njihovu smrt?!

Autor:

Hronika

23.06.2018

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parastosom na Novom groblju u Nišu obeležena je prva godišnjica smrti porodilje Ivane Kostić (32) iz Niša i njeno prevremeno rođene bebe Vere, koje su preminule prošle godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu.

RepublikaFoto: Facebook
Ivana Kostić sa suprugom koji i dan danas ne zna ko je ubio njegove najmilije

Više desetina rođaka i prijatelja okupilo se na niškom Novom groblju nad mermernim grobom u obliku srca gde su zajedno sahranjene majka i ćerka.

Plačući, u tišini paljene su sveće za pokoj duša prerano preminule Nišlijke i njene devojčice nakon čega je parastos održao sveštenik niške eparhije.

Aleksandar Kostić, Ivanin suprug i otac bebe Vere koja je živela samo tri dana, zanemeo je od bola.

Uplakan, u suzama, stajao je nad grobom supruge i ćerke na koji su bile postavljene lutkice i igračke.

Kako je Blic pisao, pred Prvim Osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu u toku je predistražni postupak po krivičnoj prijavi Kostića protiv NN lica zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi.

Kostić smatra da je smrt njegove supruge i ćerke posledica lekarske greške i traži da tužialštvo ispita sve okolnosti pod kojima je njegova supruga lečena u Domu zdravlja u Nišu, Kliničkom centru u Nišu i Kliničkom centru Srbije.

U svom ranijem iskazu datom policiji Kostić je istakao da lekar Doma zdravlja koji je vodio trudnoću nije odmah uputio Ivanu u KC u Nišu kada je dobila visok pritisak, ali i da smatra da je neadekvatna bila i reakcija jednog lekara u KC Niš.

Da podsetimo, Ivana Kostić je primljena na GAK u Nišu 21. juna 2017. sa dijagnozom povišenog pritiska a kako je tada saopšteno iz KC Niš, sumnjalo se na trombozu vena jetre, odnosno takozvani Bad Čeri sindrom, sa početnim znacima lošeg funkcionisanja jetre. Polse tri dana iz KC u Nišu prebačena je za Beograd gde obavljen prevremeni porođaj 25.juna ali je beba Vera umrla posle samo tri dana.

Ivana je preminula 2. jula a obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila usled akutnog popuštanja rada jetre i bubrega a u sklopu hipertenzivne bolesti u trudnoći i nastalih komplikacija.

Nakon tragičnog događaja, u svim zdravstvenim ustanovama u kojima je porodilja lečena sproveden je inspekcijski nadzor kojim nisu utvrđeni propusti u lečenju ali je komisija naložila da im se naknadno dostavi obdukcioni zapisnik u koji nisu imali uvid.

U niškom Domu zdravlja ranije nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj dok su u KC u Nišu istakli da će postupiti po svim nalozima državnih organa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading