Uhapšena krimi-grupa prisvojila 30 MILIONA dinara: Član KIMIJEVE grupe pao zbog pranja para

Autor:

Hronika

23.06.2018

04:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Cvitkovac (36), član Partizanove navijačke grupe čiji je vođa Miloš Radisavljević Kimi, uhapšen je sa još 14 osoba zbog sumnje da su zloupotrebili položaj, prali pare i utajili porez. Cvitkovac je inače bio osuđen na četiri godine i četiri meseca zatvora zbog dela u vezi s drogom.

RepublikaFoto: Starsport
Pao Kimijev član

- Ova grupa je osnivala privredna društva na čije račune su vršene uplate po osnovu simulovanih poslovnih odnosa sa uplatiocima, a sve sa osnovnom namerom da im se vrati gotov novac i izbegne plaćanje zakonom utvrđenih poreskih obaveza. Osumnjičeni se terete da su sačinjavali poslovnu dokumentaciju s neistinitim sadržajem - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, uhapšeni su potom podizali novac s računa fizičkih lica koji je predavan organizatoru grupe, a potom vraćan odgovornima privrednih društava koji su bez stvarnog pravnog osnova novac i uplatila, uz zadržavanje provizije za sebe i za pripadnike kriminalne grupe.

Na ovaj način privredna društva primila su uplate od 1.017.684.628 dinara, a za sebe su pribavili 30.530.538 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading