SUROVE LIKVIDACIJE U BEOGRADU: KO POKUŠAVA DA ISTREBI KLAN LUKE BOJOVIĆA?!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

21.06.2018

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija istražuje povezanost ubistava Dragoslava Miloradovića i Siniše Milića, ubijenih u razmaku od tri nedelje, kako bi ušla u trag onima koji se obračunavaju sa grupom Luke Bojovića i saznala motiv.

RepublikaFoto: e-stock/M. LUČIĆ
Ubistvo Siniše Milića na Autokomandi

Dan nakon šokantne likvidacije, kada je u detonaciji bombe na Autokomandi stradao Siniša Milić Boske (45), ni ime potencijalnog osumnjičenog niti motiv ubistva nisu poznati. Istraga u ovom slučaju tek je otpočela i za sada policija uzima iskaze očevidaca i radi forenzičke analize raznetog vozila.

Uzimaju se iskazi i od prijatelja i poslovnih saradnika Milića kako bi se stekla ideja o tome da li je pokojnik sa nekim bio u sukobu.

Jedan pravac istrage je, međutim, poznat.

- Sigurno će se ispitivati da li je ova likvidacija u vezi sa ubistvom Dragoslava Miloradovića na Karaburmi pre nekoliko nedelja. Poznato je da je Miloradović bio blizak prijatelj Luke i posebno Nikole Bojovića, i perionica u kojoj je ubijen navodno je delimično bila u njegovom vlasništvu. Da li je ubistvo Milića nastavak napada na Bojovićev klan, ostaje da se vidi - kaže za "Blic" izvor upoznat sa istragom.

Dragoslav Miloradović (44), kum Luke Bojovića, vođe "zemunaca", likvidiran je pre oko tri nedelje sa više od 15 metaka ispred auto-perionice u Višnjičkoj banji.

Miloradović je, podsetimo, bio hapšen zajedno sa Lukom Bojovićem još početkom dvehiljaditih, a bilo im je i suđeno pred beogradskim sudom. U tom procesu Bojović je oslobođen krivice za falsifikovanje isprave, a Miloradović je osuđen (uslovno) za posedovanje oružja. O njegovoj bliskosti sa Bojovićima svedoči i to što je uslikan kako na sahrani nosi kovčeg ubijenog Nikole Bojovića.

S druge strane, Milić je u Bojovićevu grupu dospeo nekoliko godina pre Lukinog hapšenja u Španiji. Do tada, radio je kao pripadnik specijalnih jedinica MUP Republike Srpske, a tokom 2013. godine obezbeđivao je ubijenog crnogorskog kriminalca Luku Đurovića - Bojovićevog čoveka od poverenja u Crnoj Gori.

Nakon što je proteran iz Crne Gore, boravio je uglavnom u Beogradu, gde se pominje kao šef obezbeđenja Filipa Koraća, navodnog Lukinog naslednika u Srbiji.

Likvidacija Milića bila je brutalna, ubijen je bombom dok je vozio automobil i to usred dana. Samo srećom nije stradao i neko od slučajnih prolaznika.

- Toliko je odjeknulo da su nam se otvorila vrata lokala, a izlog i rešetke se zatresle. Odmah smo izleteli da vidimo šta se dogodilo i zatekli smo automobil koji se dimi na semaforu - priča radnica obližnje pčelarske radnje.

Od posledice eksplozije preminuli Milić je ostao bez obe noge, a svedoci kažu da je kada su lekari stigli i dalje bio živ i u bolovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading