OTKRIVAMO sa kim je novinar pričao na telefon kad je NAVODNO BIO OTET

Autor: Republika

Hronika

19.06.2018

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom interesa javnosti u vezi okolnosti i činjenica koje su utvrđene prilikom izvođenja dokaznih radnji tokom predistražnog postupka i dokaznih radnji preduzetih od strane nadležnih policijskih organa i javnog tužilaštva u predmetu takozvanog ”nestanka” Cvetković Stefana iz Bele Crkve, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcui Više javno tužilaštvo u Pančevumože da u ovom trenutku saopšti sledeće:

RepublikaFoto: youtube.com/ BCNovosti
Stefan Cvetković, novinar

U periodu od 14. do 15. juna 2018 godine nadležni policijski organi i javno tužilaštvo su preduzeli hitne i opsežne radnje radi utvrđivanja okolnosti i činjenica vezano za krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, jer je na teritoriji opštine Bela crkva uočeno napušteno putničko vozilo za koje je utvrđeno da pripada Cvetković Stefanu.

Imajući u vidu ranije prijavljene pretnje po bezbednost navedenog lica, kao i Sporazum o merama za unapređenje bezbednosti novinara, odgovarajuće policijske službe i jedinice su, u saradnji sa mesno i stvarno nadležnim javnim tužilaštvom, preduzele sve raspoložive mere i radnje radi pronalaska Cvetković Stefana i utvrđivanja činjeničnog stanja.

Međutim, nakon analize do sada utvrđenih i dostavljenih podataka i dokaza, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu nije utvrdilo da je došlo do izvršenja krivičnog dela Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 KZ,ili Otmica iz čl. 134 KZ, ili bilo kog drugog krivičnog dela sankcionisanog Krivičnim zakonikom Republike Srbije, u kome se Cvetković Stefan javlja kao oštećeni. 

Naime, utvrđeni materijalni dokazi i izjave svedoka, uključujući i izjavu samog Cvetković Stefana, ne potvrđuju ključne navode njegove izjave date nadležnim policijskim službenicima, a u kojoj tvrdi i time prijavljuje izvršenje nekog od navedenih krivičnih dela na njegovu štetu.

Isti ti materijalni dokazi i činjenice, koje su utvrđene tokom predistražnog postupka, ukazuju i predstavljaju osnovanu sumnju da je Cvetković Stefan izvršio krivično delo Lažno prijavljivanje iz čl. 334 Krivičnog zakonika. 

Imajući navedeno u vidu, nadležno javno tužilaštvo će protiv navedenog lica za navedeno krivično delo preduzeti zakonom predviđene radnje radi utvrđivanja mogućeg postojanja krivičnog dela i krivične odgovornosti učinioca, nakon čega će doneti odluku o daljem toku krivičnog postupka.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcui Više javno tužilaštvo u Pančevuće nastaviti da obaveštava javnost o ovom predmetu u skladu sa razvojem krivičnog postupka i zakonskim mogućnostima obaveštavanja javnosti u takvim slučajevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Sloba

19.06.2018 09:40

Šta je mislio da će iscenirati otmicu i proći nekažnjeno? Sramota!

gaga

19.06.2018 11:02

@Sloba - ovaj covek svojim lazima i muljanjem unistit ce ne samo poslovni vec i privatni zivot

Dana

19.06.2018 09:42

Ovaj covek je opasniji nego sto izgleda ko zna s kim on suruje

Sara

19.06.2018 09:44

Veoma neodgovorno ponasanje novinara koji je uznemirio celu drzavu pricom o otmici.