OGLASIO SE TUŽILAC POVODOM NAMEŠTENOG NESTANKA NOVINARA CVETKOVIĆA

Autor: Republika

Hronika

19.06.2018

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višem tužilaštvu u Vršcu sutra ili prekosutra trebalo bi da budu dostavljene analize tragova o nestanku novinara Stefana Cvetkovića, piše "Politika", a viši javni tužilac Tihomir Knežević kaže da ovo tužilaštvo za sada ne istražuje Cvetkovićeve kontakte sa "nekim biznismenom iz istočne Srbije", već isključivo da li je on i na koji način protivpravno lišen slobode.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Stefan Cvetković

Knežević je za "Politiku" rekao i da još nisu poznati detalji navodne otmice Cvetkovića, a da analize nisu još gotove, jer je materijal koji treba da bude analiziran izuzetno obiman.

Prema saznanjima "Politike", analiza materijala i bioloških tragova pronađenih u Beloj Crkvi na mestu gde je prošle srede uveče policija pronašla automobil novinara Stefana Cvetkovića trebalo bi nadležnom tužilastvu da bude dostavljena sutra ili prekosutra.

Višem javnom tužilaštvu u Vršcu koje je pokrenulo pretkrivični posutpak protiv NN lica zbog protivpravnog lišenja slobode Cvetkovića gotovo istovremeno trebalo bi da budu dostavljene i analize baznih stanica i listinga telefonskih brojeva koje je novinar koristio.

Knežević kaže za "Politiku" da analize nisu još gotove, jer je materijal koji treba da bude analiziran izuzetno obiman.

- Pred ovim tuzilaštvom je posle ispitivanja Cvetkovića u Upravi kriminalisticke policije pokrenut postupak protiv nepoznate osobe ili više njih zbog protivpravnog lišavanja slobode. Još nisu poznati detalji Cvetkovićeve navodne otmice s obizrom na to da nam predstoji provera i onoga što je on govorio, ali i izjava koje su dale osobe za koje se verovalo da imaju informacije o dogadjaju - kaže Knežević.

Tokom ispitivanja u policiji Cvetković je tvrdio da su ga otele tri nepoznate osobe i da je jednoj video lice, ali da ne zna ko je ona, navodi "Politika".

Prema nezvanicnim informacijama, novinar je tokom poligrafskog ispitivanja "pao" na većini pitanja u vezi sa navodnom otmicom, a kako saznaje "Politika", dobrovoljno je pristao na ovu vrstu testiranja.

Mediji navode da su istražni organi nakon određenih operativnih radnji došli do informacije da je Cvetković desetak dana pre misterioznog "nestanka" bio u Prištini u društvu poznatog biznismena iz istočne Srbije kao i da je neposredno posle toga najvise komunicirao sa njim.

Određene razgovore, prema navodima medija, vodio je sa korisnikom čiji je broj lociran u Prištini, a zabeleženi su i razgovori sa nepoznatim osobama iz Makedonije. Prema nezvaničnim informacijama, Cvetković je koristio više telefonskih brojeva što dodatno "komplikuje situaciju".

Šef Višeg tužilaštva u Vršcu kaže za Politiku da informacije o "biznismenu iz istočne Srbije u spisima predmeta - nema".

- Ovo tužilaštvo ne istrazuje Cvetkovićeve kontakte sa nekim biznismenom iz istočne Srbije, već isključivo i jedino da li je on i na koji način protivpravno lišen slobode. Možda neki drugi državni organi istražuju sa kim je, kada i zbog zbog čega kontaktirao - navodi tužilac.

Vest o nestanku novinara iz Bele Crkve pojavila se u noći između srede i četvrtka prošle nedelje.

U javnosti se spekulisalo da je njegov nestanak povezan sa istraživanjem ubistva Olivera Ivanovića.

Cvetković je pronađen u petak popodne živ i zdrav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Stefan

19.06.2018 06:56

Policija radi studiozno i po protokolu, i doci ce do istine.

Mare

19.06.2018 10:44

@Stefan - Verujemo u policiju i da ce se otkriti istina.

Ana

19.06.2018 06:59

Ponovo sa njim u policiju, da tamo daa još detaljniji iskaz, a ne da se igra davanja detaljne izjave na konferenciji za štampu.

Dragana

19.06.2018 07:05

Zaista, Cvetkovicevi navodi su slabi, i postoji velika mogucnost da je citav dogadjaj iscenirao.