GDE MI ŽIVIMO!?! Prodavci magazina "Liceulice" DVA PUTA NAPADNUTI za samo mesec dana

Autor:

Hronika

18.06.2018

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prodavci magazina "Liceulice", po pravilu najmarginalizovaniji pripadnici društva, u prethodna dva meseca su bili na meti čak dva napada! Razlozi su, kako oni tvrde, potpuno neosnovani.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Nažalost, o napadima ne znamo mnogo, jer su prodavci koji su napadnuti zbog straha od ponovnih incidenata, zamolili naše saradnike da detalji ne izlaze u javnost - naveli su iz ovog magazina i dodali da ono što mogu da podele jeste da su napadi bili iznenadni i ničim ispovocirani.

Takođe, oni objašnjavaju da se prodavci nisu branili, već su se u strahu povukli, jer je došlo do bojazni da na taj način ne utiču na već težak status koji imaju u društvu.

Podsećamo, ovaj časopis izlazi dva puta mesečno, a prodaju ga oni iz marginalizovanih grupa: beskućnici, ljudi sa mentalnim i fizičkim invaliditetom, dugotrajno nezaposleni, kao i oni koji se bore sa bolestima zavisnosti ili korisnici psihijatrijskih usluga.

Deo prihoda od prodaje ostaje upravo njima, dok je ostatak namenjen kako potrebama izdavanja časopisa, tako i integraciji prodavaca.

Oni se nadaju da do sličnih incidenata neće dolaziti u budućnosti, već upravo suprotno: da će svako ko je u mogućnosti pružiti podršku i pomoć ovim teško integrisanim ljudima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading