OVOLIKO ROBIJE PRETI VOZAČU SA DIVČIBARA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Vukašinović (43) iz Beograda, koji se tereti da je naleteo na kolonu đaka na Divčibarama i usmrtio Aleksu Dimitrova (10), učenika trećeg razreda OŠ "Miloš Crnjanski" u Subotici, braniće se sa slobode. Ovu skandaloznu odluku doneo je Osnovni sud u Valjevu, uprkos tome što je tužilaštvo zatražilo da se vozaču odredi pritvor.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/printscreen/www.facebook.com
Pregazio nedužnog dečaka na Divčibarima: Vladimir Vukašinović

Odbijen zahtev

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, predloženo je da Vukašinović ostane iza rešetaka zbog uticaja na svedoke i uznemiravanja javnosti, ali sud taj zahtev nije uvažio i izrekao mu je samo meru zabrane napuštanja mesta prebivališta.

Ubrzo nakon što je vozač tojote izašao na slobodu, reagovao je republički javni tužilac Zagorka Dolovac, koja je ostala zatečena kad je čula da je Vukašinović pušten iz pritvora.

- Po nalogu Dolovčeve slučaj Vladimira Vukašinovića prebačen je iz Osnovnog u Više tužilaštvo u Valjevu. Bahati vozač tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora - priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Kako dodaje, republički javni tužilac urgiraće da Vukašinović ponovo završi iza rešetaka.

- Ona će predložiti da se vozaču tojote, koji je usmrtio malog Aleksu, odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti - objašnjava naš izvor.

Dolovčeva će urgirati da Vukašinoviću bude određen pritvor zbog uznemiravanja javnosti

Auto ispravan

Podsetimo, tragedija se dogodila 12. juna kad je Vukašinović naleteo na decu koja su tog dana trebala da se vrate kućama s rekreativne nastave. Mali Aleksa podlegao je povredama na licu mesta, dok je povređeno još 12 mališana.

Foto: facebook.com
Stradao zbog nemarnog vozača: Aleksa Dimitrov

Vozač tojote se na saslušanju pravdao da je izazvao nesreću jer su mu otkazale kočnice. Međutim, na vanrednom tehničkom pregledu utvrđeno je da je automobil bio ispravan. Iako se sumnja da je u trenutku udesa kucao poruke na telefonu, te da zbog toga nije video decu, Vukašinović je tvrdio da mu je mobilni bio u džepu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sule

16.06.2018 08:43

Siroma ne jede, ne spava mnogo se sekira i laze da mu nisu radile kocnice i da tragediju nikako nije mogao izbeci. Na ovaj naci on pokazuje koliko je neodgovora i ne prihvata krivicu za nedelo koje je pocinio.