VIŠE OD 30 SATI POTRAGE ZA NOVINAROM: Nadležni ispituju svaki detalj!

Autor:

Hronika

15.06.2018

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, koji je poslednji put viđen u sredu između devet i deset sati uveče, još nije pronađen.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Novinar koji je radio na slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Poslednji Cvetkovićev trag je njegov automobil "polo" koji su meštani pronašli u Beogradskoj ulici sa upaljenim svetlima i širom otvorenim vratima te večeri oko 22.30 sati.

Kako je automobil u istom stanju zatečen i rano ujutru sledećeg dana, meštani Bele Crkve pozvali su policiju.

Informaciju o nestanku novinara prvi je na društvenim mrežama u četvrtak pre podne objavio političar Nenad Čanak. On je napisao da je "pronađen automobil novinara koji je u tom trenutku bio upaljen, vrata su bila otvorena, a njegov sat sa pokidanom narukvicom pronađen je pored vozila".

U potragu uključeno više desetina pripadnika Žandarmerije, ronioci i policija.

Informaciju o pronađenom automobilu potvrdio je ubrzo nakon toga i MUP, obavešteno je nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu za Cvetkovićem.

Predsednik Srbije rekao je da su "svi resursi MUP i BIA u Beloj Crkvi" i da istražuju nestanak novinara.

RepublikaFoto: youtube.com/ BCNovosti
Stefan Cvetković

Helikopteri nad Belom Crkvom

Helikopteri su juče tokom celog dana nadletali Belu Crkvu u potrazi za Cvetkovićem. Psi tragači su njušili automobil i grad u potrazi za bilo kojim tragom koji bi otkrio šta se dogodilo novinaru i gde je sad. Ulica u kojoj je pronađen Cvetkovićev automobil bila je zatvorena i u njoj je bio jako veliki broj policajaca i uviđajnih ekipa koji su detaljno pregledali svaki milimetar ulice ne bi li pronašli neki trag koji bi vodio ka razrešenju misterioznog nestanka novinara.

U isto vreme, ronioci su pretraživali jezero i kanal Dunav-Tisa-Dunav...

Za to vreme meštani su razgovarali sa reporterom "Blica" sa lica mesta. Kako su ispričali, Cvetkovića su tokom celog dana prekjuče viđali kako po gradu snima poplave koje su pogodile taj grad i okolna naselja nakon velikog nevremena.

Poslednji put viđen kako snima poplave

Pojedini su tvrdili i da su kraj Cvetkovićevog otvorenog automobila videli tragove krvi i kutiju, međutim MUP Srbije je ove navode sinoć demantovao.

- Te informacije nisu tačne - saopšteno je noćas iz MUP-a.

U saopštenju je naglašeno da pripadnici MUP-a nastavljaju intenzivnu potragu i rade na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja u koji je uključeno više različitih organizacionih jedinica MUP-a.

Cvetkovićeva majka, Dragica, je za "Blic" kratko rekla da je njen sin prekjuče uveče izašao iz kuće i više se nije vratio.

Ona je dodala da koliko zna njenom sinu niko nije pretio, da je bio posvećen novinarskom poslu, ali da sa roditeljima o poslu gotovo nikada nije pričao. Ona je dodala i da njen sin nije pio, ni pušio i da ne zna šta je moglo da mu se desi

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
delije1389

15.06.2018 07:03

Nadamo se najboljem.

albert kami

15.06.2018 08:14

@delije1389 - verujte da se molim da je ziv i zdrav i da ce uskoro biti pronadjen.

dunja

15.06.2018 07:04

Nadam se da ce se uskoro ovaj dogadjaj resiti.

Gaga

15.06.2018 07:06

Nadam se da ce ga uskoro pronaci zivog i zdravog ...