OSTALI SMO BEZ NAŠEG SINA, NAŠEG ANĐELA: Bolna ispovest roditelja nastradalog Alekse

Autor: Alo, Republika

Hronika

14.06.2018

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolni jauci i zapomaganje za poginulim Aleksom Dimitrovim (10) prolamali su se juče ulicom Antona Aškerca u Subotici, iz kuće u kojoj je nesrećni dečak živeo sa roditeljima.

RepublikaFoto: facebook.com
Aleksa Dimitrov, nastradali dečak

- Nema više mog sina - ponavljala je kroz jecaje.

Neutešni i još u neverici, u kući porodice Domitrov, okupili su se rođaci, prijatelji i nastavnici OŠ "Miloš Crnjanski“, koju je Aleksa pohađao. Nesrećna ekskurzija na Divčibarama odnela je mladi život. Otac Vladimir i Aleksina polusestra Milica (17) smogli su snage da podele svoju tugu i jad. 

- Bio je anđeosko dete, dobra duša, dobro srce. Uvek je imao dobru volju i nameru, išao je ka pravdi, dobru i poštenju. Pazio je na sebe i čuvao drugare oko sebe - kaže Vladimir Dimitrov, otac stradalog dečaka, dok mu se u zagrljaj svija ćerka Milica, pokrivajući lice rukama.

- Od malih nogu, kad je seo u auto, prvo je naučio da se veže. Kad je vozio bicikl, imao je kacigu. Imao je i svoj mali motor na četiri točka i nije bilo šanse da sedne u njega, a da prvo ne stavi kacigu. Uvek je vozio polako i pazio da druge ne ugrozi u saobraćaju, da nekome ne zasmeta, da ne pomisle loše o njemu... Bio je lepa, dobra i pametna duša - priča skrhan od tuge i jada Aleksin otac. 

RepublikaFoto: printskrin/portal Informer

On se za "Alo!“ priseća kobnog utorka, kada se desila nesreća, i poziva učiteljice da odmah sa ženom krene put Divčibara.

- Krenuli smo čim nas je pozvala, seli smo u automobil. Prvo nismo bili sigurni šta se desilo i tek usput smo saznali najtužniju vest u našim životima. Ostali smo bez našeg sina, našeg anđela. Bio je dete za primer u svakom pogledu, svi u školi su imali pozitivno mišljenje o njemu. Borio se za svaku ocenu i za svoje drugove - grcajući i sa pola snage kaže Vladimir Dimitrov.

Aleksina polusestra Milica (17) kroz suze je kratko rekla da neće imati s kim da slavi rođendan.
- Ništa više nema da se kaže. On je s anđelima. Trebalo je u novembru da proslavimo zajedno, ja punoletstvo, a Aleksa svoj 11. rođendan - rekla je Milica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading