Ćerku Jelene Marjanović ispitivali VEŠTACI IZ HAGA

Autor: Blic, Republika

Hronika

14.06.2018

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Janu, ćerku ubijene pevačice Jelene Krsmanović, veštačili su psiholozi nakon čega će biti odlučeno da li može da svedoči u postupku koji se vodi protiv njenog oca Zorana Marjanovića.

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA
Jana Marjanović, ćerka ubijene Jelene Marjanović

Sa malom Janom u ponedeljak su razgovarala dva najpoznatija sudska veštaka u Srbiji, a njihovo mišljenje da li je devojčica sposobna da svedoči u danu kada je njena majka brutalno ubijena pre dve godine na nasipu u Crvenki, biće narednih dana dostavljeno Višem tužilaštvu.

Sa malom Janom je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, razgovaralo dvoje dugogodišnjih sudskih veštaka (jedan od njih svedočio je i u postupku koji se vodio u Haškom tribunalu) van njene kuće u Borči, gde stanuje sa očevim roditeljima i njegovim bratom.

Kako kaže izvor "Blica" upoznat sa postupkom ubijene pevačice Jelene Krsmanović, ukoliko je mišljenje psihologa da je mala Jana (7) sposobna da svedoči u postupku koji se vodi protiv njenog oca, devojčicu će najverovatnije ispitivati psiholozi iz Jedinice za podršku deci žrtvama i svedocima u krivičnom postupku.

Ako tužilaštvo bude pozvalo jedinicu da učestvuje u postupku, njihovo saslušanje male Jane biće poslednji put da devojčica mora da se pred nepoznatim ljudima priseća dana kada je ostala bez majke.

Kako kaže izvor "Blica", ukoliko Jana bude saslušana na ovaj način, njoj će biti mnogo lakše da ispriča sve što zna, jer će razgovarati sa psiholozima posebno obučenim za takve razgovore.

- Na ovaj način mala Jana ne bi bila u tužilaštvu, sudu, policiji već bi bila u prostoriji prilagođenoj njoj. U postupku uzimanja iskaza učestvuju stručni radnici jedinice i organ postupka (sud i tužilaštvo), kao i drugi akteri u sudskom postupku - kaže izvor "Blica".

Devojčicino saslušanje uživo bi u drugoj prostoriji pratili svi učesnici u postpuku - tužilac, ali i Zoranovi branioci koji bi preko audio-video opreme pratili uzimanje iskaza. Ovaj razgovor bio bi snimljen i služio bi kao dokaz do kraja postupka, tako da već nekoliko puta izmučena saslušanjima i proživljavanjem traume koju je dobila pre tačno dve godine više ne mora nepoznatim ljudima da priča o danu kada je izgubila majku.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading