(FOTO) ISPOVEST MAJKE UZDRMALA SRBIJU! Dete su mi VEZALI ZA KOŠ u školskom dvorištu - a učiteljica je gledala NA DRUGU STRANU!

Autor: alo.rs

Hronika

10.06.2018

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident koji se dogodio u jednoj beogradskoj školi potresao je i šokirao Srbiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Stravično nasilje u školi

Majka dečaka (14) koji je bio žrtva vršnjačkog nasilja, objavila je potresan status na Fejsbuku, gde kojem opisuje kako je njeno dete doživljavalo i preživljavalo torturu od učenika koji su ga maltretirali, a potom vezali za koš i sve to na nekoliko metara od nastavnice, koja, kako tvrdi majka, nije želela da uoči da učenici vrše nasilje nad njenim sinom.

Potresan status majke prenosimo u celosti uz neophodnu redakcijsku obradu:

- Dobro veče, prijatelji dragi. Ako se uopšte može nazvati "dobrim" bilo šta ovog dana. Želim da podelim sa Vama jednu stvar. Svi znate da imam dete od 14 godina, koje baš sad ovih dana završava sedmi razred, malo Vas zna doduše da je moje dete tokom većine školovanja bilo izazivano, tučeno i maltretirano od njegovih vršnjaka. Današnji dan je kap koja je prelila čašu. Danas na času fizičkog pored nastavnice koja je tokom celog časa bila okrenuta prema devojčicama na samo 100 metara, nalazilo se moje dete koje je bilo vezano zavojima, ni manje ni više nego za koš na školskom terenu, čitavih 30 minuta!!!

Poštovani prijatelji, poznanici i drage kolege... Da li je moguće da se na očigled vršnjaka i nastavnika toleriše nasilje po školama?! Da li je moguće da se sve događa u četiri zida škole?! Ti isti Savini, nazovimo ih "drugovima", lišili su slobode mog sina na času fizičkog, vređali ga i prskali crvenom bojom. Zašto sam revotirana?! Iz razloga što se moje dete pojavilo pred psihologom sa tom istom (ne mogu ih osloviti sa decom) bandom koja je sve negirala i gde je psiholog rekao: "Videćemo u ponedeljak, ne možemo sada ništa da preduzmemo. Konsultuj se sa razrednom i nemoj nikom da prijavljuješ da ne bi ispao opšti haos" !!!

Želim da obavestim roditelje odeljenja da sam angažovala policiju, zdravstvo, kao i da ću, ako treba, angažovati novine i televiziju. Dosta sam gledala kroz prste i dosta sam vremena potrošila očekivajući da škola preduzme nešto po pitanju nasilja. Pre samo dva meseca zbog mog deteta izbačen je iz škole jedan učenik zato što je davio moje dete opet u krugu školskog dvorišta i tada je policija bila na uviđaju. Konstatovali su, gle čuda, da ne mogu ni oni ništa da preduzmu zato što taj dečak nema 14 godina i da mora škola da reaguje.

Moje dete je žrtva školske ustanove kao i žrtva vršnjaka samo zato što su đaci na stranu tog momka. Napominjem da je to dete bilo vrlo bezobrazno, nekulturno i krajnje raspušteno. U momentu kada je izbačen iz škole imao je skoro jedanaest jedinica. Molim Vas za podršku i da delite ovaj status kako bi mnogi roditelji koji su u sličnoj situaciji kao i mi stali jednom za svagda na putu neozbiljnosti školstva i na putu vršnjačkog nasilja!!! Ovog puta nema nazad!!! Idem do kraja - napisala je majka maltretiranog dečaka, uz priložen lekarski nalaz o povredama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading