KO JE BUGARKA KOJA SE 4 GODINE KRILA U SRBIJI: Posle svađe zaklala muža, celo Kraljevo kuka za njom!

Autor: Republika

Hronika

09.06.2018

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Ivanka Georgieva (49) je poštena i vredna žena, svima je pomagala. Ne bi ona ubila muža u Bugarskoj 2010. bez debelog razloga. Nek nam je vrate - kažu meštani sela Kraljevo, gde se Ivanka krila.

Ilustracija

Meštani aleksinačkog sela Kraljevo, gde se krila Bugarka Ivanka Georgieva (49), osuđena u domovini na osam godina zatvora zbog ubistva muža, za nju imaju samo reči hvale! Kraljevčani tvrde da je ona poštena, vredna, uvek spremna da pomogne i da je sigurno imala debeo razlog za to što je presudila svom suprugu u Bugarskoj 2010. godine!

Oni nisu ni slutili da je Ivanka godinama u bekstvu, ali ni nakon njenog nedavnog hapšenja, niko je u Kraljevu ne osuđuje! Svi se nadaju da će Ivanka biti pomilovana u Bugarskoj i da će se vratiti u njihovo selo.

Tajnu krila od svih

Najteže je Vanjino hapšenje, kako su Ivanku zvali u Kraljevu, podneo Dragiša Milošević (67), o kojem se Bugarka starala jer se jedva kreće.

- Ona je u selo došla sa nekim Bugarinom Sergejom, koga je predstavila kao muža. Počela je da radi kod jednog mladića sa kojim imam ugovor o doživotnom izdržavanju, pa ju je on angažovao da mi vodi domaćinstvo. Mnogo sam bio zadovoljan njome. To je vredna, tolerantna i pažljiva žena. Nikada nije pušila u kući, iako je volela cigarete. Ni pauzu za kafu nije pravila! Srknula bi gutljaj, pa bi nastavila da radi po kući - priča Dragiša za Informer.

Ivanka je pričala malo i retko o svom životu u domovini, ali niko nije sumnjao da krije strašnu tajnu.
- Povremeno je zvala sina u Bugarskoj, ima i snaju koja se u maju drugi put porodila. Vanja mi je kazala da ima stan u centru Sofije i kuću na Ilincima, ali da je srpskih korena, jer joj je navodno baba Piroćanka. Pitao sam je šta ju je nateralo da dođe u Srbiju, a ona se žalila na skupoću u Bugarskoj otkako je ova zemlja članica Evropske unije - navodi Dragiša.

Ivanka je, inače, sa Sergejom živela u kući jednog građevinskog preduzimača, kod kog je ovaj radio u Nišu. Najviše su se družili sa prvim komšijom Slavkom Milenkovićem.

- E u pi*ku materinu! Sve ću da kažem samo ako će to njoj da pomogne! Mnogo dobra, poštena žena! Svima se nudila da pomogne. Mnogo mi je žao i nje i Sergeja, čuo sam da je i on izručen jer nije imao prijavljen boravak u Srbiji. To su pošteni ljudi! Tu noć, 6. juna, pre hapšenja, Sergej mi je vratio hiljadu dinara koje sam mu pozajmio. Stvarno bismo voleli da se vrate i on i ona i da joj se smanji kazna. Ne bi ona ubila muža bez debelog razloga - komentariše Milenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading