ADVOKATI POBESNELI: Evo zašto je Marjanoviću PRODUŽEN PRITVOR!

Autor: alo.rs

Hronika

09.06.2018

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoranu Marjanoviću (39), osumnjičenom za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović (33), juče je produžen pritvor za još mesec dana zbog uznemirenja javnosti.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Marjanoviću je juče trebalo da istekne desetomesečni pritvor, u kojem se nalazi od 15. prošle godine.

Krivično veće Višeg suda u Beogradu odlučivalo je o pritvoru jer su advokati uložili žalbe.

- Ovo je bila redovna kontrola. Moramo da preispitujemo pritvor na svakih 30 dana. Marjanoviću je produžen pritvor do 30 dana zbog uznemirenja javnosti - rekla je za Alo! Bojana Stanković, portparol Višeg suda u Beogradu.

Marjanovićeva odbrana je takvu odluku suda dočekala na nož, smatrajući da je sud nezakonito postupio. Advokat Aleksandar Zarić negodovao je što je doneta takva odluka, pošto Apelacioni sud još nije odlučivao o njihovoj ranijoj žalbi na pritvor.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Advokat Stefan Jokić i Vladimir Marjanović

Jedini osumnjičen za ubistvo

Zoran Marjanović se 10 meseci nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru zbog sumnje da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči ubio svoju suprugu. Nesrećna pevačica je pronađena u kanalu sa višestrukim povredama glave, a njen slučaj je i dalje obavijen velom misterije. Jelena je otišla da džogira, dok ju je Zoran, navodno, čekao s Janom na početku nasipa. Marjanović je uhapšen 16. septembra prošle godine, a u međuvremenu je protiv njega podignuta optužnica.

 - Nije mi jasno kako je doneta ovakva odluka, a da Apelacioni sud nije prethodno rešio našu žalbu na uloženu odluku o pritvoru - izjavio je advokat Zarić.

Marjanović advokat Stefan Jokić je takođe revoltiran što je ignorisana žalba odbrane.

- Ovo je pravni skandal! Produžava se pritvor, a da još nije odlučeno o žalbama na prethodno rešenje, što znači da je Zoranu Marjanoviću prekršeno ustavom zagarantovano pravo. Kolege iz suda nek se zapitaju da li to predstavlja kršenje jednog od osnovnih načela hitnosti. Postavlja se pitanje da li da se žalimo uopšte na ovakvu odluku - rekao je advokat Stefan Jokić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Marjanović ostaje još minimum mesec dana u pritvoru: Vladimir Marjanović

On je precizirao da je rok za žalbu tri dana od dobijanja rešenja.

Zoran Marjanović je u Centralnom zatvoru u Beogradu, a optužnica protiv njega nije potvrđena, jer izjavu ponovo treba da da njegova maloletna ćerka Jana.

Ni posle 26 meseci nije rešeno misteriozno ubistvo pevačice "Granda", koja je pronađena mrtva 3. aprila 2016. godine u kanalu u Crvenki, u beogradskom naselju Borča.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading