Užas kod Bele Palanke: FARMERU OTROVALI 12 PASA ČUVARA!

Autor: A. VALČIĆ

Hronika

03.06.2018

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Gde će im duša?!" - ovako kaže u glas četvoročlana porodica Zorice i Zorana Tričkovića iz Moklišta kod Bele Palanke, koji čuvaju oko 300 ovaca i stotinak autohtonih koza, pošto su im nepoznati počinioci, prvo pre nedelju dana, najverovatnije kao upozorenje, otrovali tri psa, a prekjuče devet.

RepublikaFoto: ST/A. VALČIĆ
Tričkovići: Zoran sa sinovima

- Među psima su jedinstveni šarplaninci, pulini i drugi obučeni psi za čuvanje stada ovaca. Obaveštena je policijska stanica u Beloj Palanci, čiji službenici su izašli na teren. Uviđaj je obavila Komunalna policija i Veterinarska inspekcija. Ova vredna, marljiva i uzorna porodica, važi za bolje proizvođače mleka i mlečnih proizvoda, kao i veoma kvalitetnog ovčjeg i kozjeg mesa.                                           

Zorica i Zoran su se, kako kažu, opredelili za stočarstvo, nakon uništenja fabrika u kojima su radili.

RepublikaFoto: ST/A. VALČIĆ

U poslednje vreme Tričkovići su često na meti vandala, lopova i prevaranata. Međutim, ovo od prekjuče je zgranulo i šokiralo sve u ovom kraju i šire, a porodicu Tričković bacilo u očaj. Oni koji ih dobro poznaju sa pravom se pitaju: ima li pomoći i zaštita za ovu čestitu porodicu Tričković iz Moklišta kod    Bele Palanke?!                                                                                                              

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading