VELIKA ZAPLENA POZNATIH BRENDOVA NA GRADINI: Švercovali robu iz Turske

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

30.05.2018

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na graničnom prelazu Gradina, na ulazu u zemlju, carinici su zaplenili veliku količinu neprijavljene garderobe i parfema za koje postoji i sumnja da povređuju prava intelektualne svojine poznatih robnih marki.

RepublikaFoto: Uprava carina
Zaplena na Gradini

Neprijavljena roba pronađena je u utorak kod trojice putnika autobusa bosanskohercegovačkog prevoznika, koji saobraća na liniji Istanbul-Sarajevo. 

Niko od ukupno 47 putnika u autobusu nije prijavio ništa izuzev ličnog prtljaga. 

Prilikom detaljnog pregleda se ispostavilo da taj lični prtljag sadrži i novu garderobu i parfeme, očigledno namenjene daljoj preprodaji. 

RepublikaFoto: Uprava carina

Kod dvojice putnika, državljana BiH, pronađena je identična količina od oko 300 muških i ženskih delova garderobe, čija je vrednost, prema cenama sa etiketa, procenjena na oko 4.000 evra. 

Za veći deo haljina, košulja, pantalona, trenerki, bluza, kompleta i majica postoji sumnja i da povređuju prava intelektualne svojine robnih marki "armani", "polo“ "tomi hilfiger“, "najk“, "adidas“, "guči“, "luj viton“ i drugih, saopštila je Uprava carina.

Treći putnik se našao u prekršaju jer je propustio da prijavi, da u jednoj od svojih torbi ima gotovo 80, po svemu sudeći, kopija parfema, vrednih oko 800 evra, za koje postoji sumnja da povređuju prava intelektualne svojine poznatih robnih marki parfema, kao što su „kavali“, "armani“, "dior“, "hugo bos“, "žan pol gotije“, "šanel“, "kenzo“, lankom"...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading