OTKRIVAMO kakve veze ima ubijeni iz perionice sa slučajem pucnjave na Beka

Autor: Republika

Hronika

28.05.2018

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brutalno ubistvo Dragoslava Miloradovića (43) ispred njegove autoperionice u Višnjičkoj ulici na Karaburmi povezano je sa pokušajem atentata na biznismena Milana Beka, pokazuje analiza portala Republika.rs.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milan Beko

Naime, od ranije je poznato da je Miloradović bio član grupe Luke Bojovića protiv koga su bile podnošene krivične prijave za nedozvoljeno držanje oružja i posedovanje falsifikovanih dokumenata. 

Upravo je Miloradović bio, kako su mediji pisali, spona između Filipa Koraća, koji rukovodi Bojovićevom grupom, i Ivana Adrovca, supruga Maje Adrovac koja je optužena za pokušaj atentata na Milana Beka.

Prema raspoloživim saznanjima, Miloradović je još 2011. godine Ivanu Adrovcu prosledio 35.000 evra, koje je ovaj pozajmio od Koraća.

RepublikaFoto: Republika
Ubijen pored automobila

- Taj novac, kao i još 15.000 evra, Adrovac je planirao da uloži u nabavku kokaina iz Latinske Amerike. Za taj posao je kontaktirao izvesnog Ljubomira Smiljanića, poznatog po dobrim kontaktima u Latinskoj Americi po pitanju nabavke kokaina. U leto 2011. Smiljanić je otputovao u Dominikansku Republiku, sa 50.000 evra koje mu je dao Adrovac. Plan je bio da za taj novac kupi 20 kilograma kokaina i organizuje šverc do Londona, gde je kokain trebalo da preuzme jedan od najbližih članova porodice Ivana Adrovca - pisali su mediji.

- Posao, međutim, nije sklopljen zbog određenih nesuglasica, ali je veći problem za Adrovca ispalo to što je Smiljanić potrošio sav novac. Tako je Adrovac ostao dužan 35.000 evra Filipu Koraću, zbog čega je između njih izbio veliki sukob - objasnio je izvor.

Inače, mediji su ranije pisali da su Adrovac i Korać pod zaštitom jednom albanskog biznismena, a u tome kakav je tačno njihov odnos leži i ključ zagonetke atentata na biznismena.

- Adrovac se u društvu Koraća, od momenta bekstva iz Srbije, krije na relaciji Švajcarska, Češka, Nemačka i Švedska. Putuju zajedno, a logistiku skrivanja omogućavaju im saradnici pomenutog Albanca - pisali su mediji pozivajući se na izvore iz MUP.

RepublikaFoto: Republika

Isti izvor svojevremeno je razjasnio da je atentat na Beka je bio naručen.

- Od koga, još nije poznato, ali ako je muž uhapšene Maje umešan u zločin, kao što se veruje, trag u daljoj istrazi mogla bi da bude veća suma novca koju je on odranije dugovao Koraću. Pretpostavljamo da je taj dug prebijen tako što je Adrovac angažovan da ubije Beka - pisali su mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pera perić

29.05.2018 06:22

Tačno se zna ko je naručio atentat. Znaju to i mnogi drugi . Siguran sam i organi reda :