MISTERIOZNA SMRT: Američki vojnik pronađen mrtav u BONDSTILU

Autor: alo.rs

Hronika

26.05.2018

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki vojnik Konrad A. Robinson (36) preminuo je u četvrtak u vojnoj bazi Bondstil na Kosovu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane SAD.

Foto: Ilustracija

U saopštenju se ne precizira uzrok njegove smrti, ali se navodi da je Robinson preminuo tokom incidenta koji nije povezan sa borbom, niti bilo kakvom vojnom operacijom.

Istraga je, kako navode, u toku.

Robinson je bio specijalista preventivne medicine, raspoređen u 155. medicinski odred, 261. medicinskog bataljona, 44. medicinske brigade, Fort Braga, Severne Karoline.

Početkom godine u vojnoj bazi Bondstil preminuo Robert Džons (21) iz Arizone. Džons je bio pripadnik 18. vojno policijske brigade Vojske SAD i bavio se radom sa policijskim psima. Priključio se američkoj vojsci u avgustu 2015. Uzrok njegove smrti tada nije saopšten.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Božidar Spasić

Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti, za Alo kaže da ne veruje da će se ikad i objaviti pravi razlog smrti ovog vojnika, jer to Bondstilu ne ide u korist, ali da postoje tri moguća rešenja ove misterije.

- Kada god se dogodi neko ubistvo unutar tih američkih vojnih zajednica, posebno vojnih baza, to javnosti nikada neće biti prijavljeno, čak ni američka javnost neće to saznati. To je prva mogućnost, da je on ubijen. Takođe, sve službe sveta znaju da se Bondstil nalazi u epicentru uranijumskog delovanja. Američki vojnici stalno patroliraju duž Kosova, tako da vrlo je verovatno da je došlo do ozračenja i dobijanja kancera. Ima i treća varijanta, u koju možda lično i najviše verujem, a to je da se ovde radi o korišćenju droge, jer je Bondstil postao osnovni potrošač droge koja se diluje na Kosovu. Zna se da gde god ima američkih vojnika, obično bude i droge - objašnjava Sapsić, dodajući da se pokazalo i da se prvi vojnik koji je tamo umro ovde godine predozirao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading