DOKLE VIŠE? Vlasnik "Prestiža" po četvrti put pretio samoubistvom

Autor: Republika

Hronika

23.05.2018

06:29 >> 10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik hotela "Prestiž" Bojan Radovanović, po četvrti put, popeo se jutros na krov hotela odakle je pretio samoubistvom zbog najavljenog prinudnog iseljenja, da bi posle četiri sata pune medijske pažnje sišao.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Radovanović opet hteo da se ubije

Radovanović je na krovu istakao transparent sa natpisom "Štrajk glađu". On je ponovo obukao majicu sa likom predsednika Aleksandra Vučića.

Jutros su u taj hotel stigli izvršitelji, koji rade po nalogu suda, koji je naložio da Radovanović mora da plati dug od 300.000 evra.

Osim izvršitelja, ispred hotela je bila i vatrogasna ekipa, koja je u okviru svoje opreme imala i jastuk, za slučaj da vlasnik hotela "Prestiž" ipak odluči da skoči. 

Prisutna je bila i Hitna pomoć, kao i policija.

Radovanovićev advokat Edvin Prelić rekao je da je njegov klijent započeo štrajk glađu".

- Iako je sišao sa krova, Radovanović će nastaviti štrajk glađu dok se ceo slučaj ne razreši - rekao je Prelić.

Kako je Radovanović 19. aprila ispričao, nakon što je takođe pretio da će skočiti sa krova hotela, na ovakav očajnički potez odlučio zbog neraščišćenog duga od 300.000 evra. On je objasnio da je pomenuti novac pozajmio od Dragana Silića, a Silić od Novaka Buhe, inače brata Ljubiše Buhe Čumeta.

Radovanovićev advokat Edvin Prelić rekao je tada da su Radovanoviću novac pozajmili sa zelenaškom kamatom od deset odsto, a par meseci kasnije naterali ga da potpiše kupoprodajni ugovor za "Prestiž".

U julu 2014. godine oni upadaju naoružani u hotel, snimak postoji i na "jutjubu". Zatim, 9. marta 2017. godine Buha i Silić zaključuju sudsko poravnjavanje da Silić Buhi da Radovanovićev hotel na ime njihovog internog duga.

Radovanović je tada rekao da se popeo na krov i odlučio da ugrozi svoj život, kako bi odbranio svoje i vlasništvo svoje supruge i dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading