Šta se krije iza prijave za silovanje u Velikom Popoviću kod Despotovca?

Autor: D.I.

Hronika

18.05.2018

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jagodinska policija saopštila je juče da je Goran Marinković (38) uhapšen zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljube zloupotrebom položaja. Prema navodima policije sumnja se da je Marinković u više navrata napstvaovao šesnaestogodišnju M.T. koja je preko cenbtra za socijalni rad bila poverena njegovoj porodici na čuvanje. Sumnja na obljubu potekla je kada se devojčica, učenica srednje škole u Jagodini, požalila vaspitačici da je čovek iz hraniteljske porodice u Velikom Popoviću, više puta lane napastvovao. Vaspitači su slučaj prijavili policiji pa je Marinkvoić zadržan u pritvoru do 48 sati i predaje nadležnom tužiocu koji je u medjuvremenu naložio istražni postupak.

Foto: Ilustracija

Uhapšeni Marinković je, prema izvoru bliskom istrazi, na prvom saslušanju negirao optužbe maloletnice, a i meštani sela u kome živi ne veruju u optužbu.

Glas o njegovom hapšenju u velikim Popovićima odjeknuo je kao grom iz vedrog neba. Njegovi ukućani ne žele da razgovaraju sa novinarima, a meštani su iznenađeni.

- Znamo hraniteljsku porodicu Marinković godinama. U istoj porodici odrasla je i starija sestra šesnaestogodišnje M.T. i nije bilo problema. Goran i njegova supruga nikada nisu odvajali decu koju su primali kao hranitelji od svojih sinova. Jednako su brinuli o svima. Ovde je izgleda neka druga ujdurma - kaže meštanin Velikog Popovića.

U selu se, naime, veruje da je maloletna M.T. prijavila Gorana da bi napustila hraniteljsku porodicu i prešla kod svog dede Slobodana Todorovića u selo Dublje. Todorović je i ranije tražio starateljstvo nad devojčicom, ali su Marinkovići prijavili da je njegov sin Srbislav ubio svoju suprugu Gordanu, majku maloletne M.T. pa izvršio samoubistvo. Otuda meštanima sumnja da je reč o ujudurmi jer devojčica želi da pređe kod dede Slobodana i bake Nadežde, koji rade u Francuskoj i mogu mnogo više da joj pruže nego što ima u hraniteljskoj pordodici.

Trenutno, sve je u sferi sumnje. Rasplet se očekuje posle privođenja Marinkovića tužiocu i sudiji za prethodni postupak koji će odlučiti o dužem pritvoru ili pustiti Marinkovića da se brani sa slobode. Ako ostane u pritvoru reč će na sudu imati veštaci, a malo je i neobično da je devojčica prijavila obljubu u više navrata tek godinu dana kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading