(FOTO) GAJILA I DILOVALA: OVAJ DETALJ JE OTKRIO NARKO-BABU IZ SREMSKE MITROVICE!

Autor: Republika

Hronika

16.05.2018

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštane malog sremačkog sela Veliki Radinci šokirala je vest da je njihova komšinica u laboratoriji u podrumu lepe seoske kuće uzgajala marihuanu.

Policija je prošle nedelje uhapsila Zoru Kok (63) i zaplenila 254 biljke marihuane, ali i 800 grama marihuane spremne za prodaju.

Toj vremešnoj ženi to nije prvi susret sa drogom, pošto je u njenoj kući 2012. godine u policijskoj akciji "Morava" otkrivena slična laboratorija za uzgoj marihuane. Zbog tog dela je, pričaju komšije, njen suprug Gerit Kok, inače državljanin Holandije koji slabo govori srpski, proveo izvesno vreme u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, pošto je odgovornost preuzeo na sebe.

Jedno hapšenje bilo je odličan razlog da niko ne posumnja da se u selu u kome ljudi pretežno seju kukuruz neko bavi i zabranjenom vrstom poljoprivrede. Ipak, alarm u policiji upalio je neuobičajeno visok račun za električnu energiju za jedno domaćinstvo, koji je mesečno iznosio i 400.000 dinara.

RepublikaFoto: Promo foto

Početak policijske akcije prošao je neopaženo kod prvih komšija, a kako priča jedna komšinica, kada se običan automobil parkirao ispred kuće i kada su dva čoveka ušla, mislila je da su kod Zore došli moleri koje je trebala da pozove.

- Ona je uvek kapiju držala otvorenom. Skoro je imala i sahranu, i tu smo radile mi žene iz sela i pomagale. Bila je puna kuća, a niko ništa nije posumnjao, niti se taj miris osetio - kaže ona.

Kako dodaje, nakon što je narko-biznis prvi put otkriven u sremačkom selu, retko ko je pričao sa Zorom, a žene iz sela koje su se sa njom do tada družile meštani su zvali travarke, iako nisu znale da se u komšijskoj kući uzgaja marihuana.

- Čula sam da je ona rekla da je to radila jer je muka naterala. Ona je radila u Holandiji i imala je penziju od 500 evra. Kakva je to muka, kad ja preživljavam sa 20.000 dinara - pita se takođe vremešna komšinica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading