LOVEĆI SVINJE, UPUCAO ČOVEKA POTOM PRESUDIO I SEBI!

Autor:

Hronika

16.05.2018

05:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lovac Miroslav Kalin (34) iz sela Idvor ubijen je u ponedeljak uveče tokom lova na divlje svinje u šumi kod Kovačice. Pretpostavlja se da je Kalinu slučajno ranio drugi lovac Viorel Stoja (51) iz sela Uzdin, koji je kobne večeri takođe bio u lovu, a potom se progonjen krivicom ubio u svojoj porodičnoj kući!

RepublikaFoto: Printscreen/Facebook/Viorel Stoja

Kobni susret

- Obojica lovaca su kobne večeri bila u lovu, ali na odvojenim lovištima. Miroslav je bio u Idvoru, dok je Viorel bio u rejonu Uzdina. Pretpostavlja se da su se susreli na granici između ova dva dela kada je Viorel, videvši da se u mraku nešto pomera, od lovca pomislio da je životinja, pa zapucao - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Kako navodi, on je tada prišao i videvši da je ubio čoveka, pobegao kući.

- Seo je na svoj motor i uputio se ka kući, gde je izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu iz pištolja. Njegovo telo pronađeno je juče ujutru - dodaje naš sagovornik.

Obojica lovaca bila u lovu, ali na odvojenim lovištima. Miroslav je bio u Idvoru, dok je Viorel bio u rejonu Uzdina

Prijatelji Miroslava Kaline kažu da je on kobne večeri imao pratioca u lovu, ali su se u jednom trenutku, nažalost, razdvojili.

- U ponedeljak oko šest sati on je sa stručnim pratiocem krenuo u lov na divlje svinje. Kad su došli do lovišta, razdvojili su se i pratilac je ostao na čeki. Oko devet sati pratilac je začuo pucanj - kaže jedan od njih i navodi da je pratilac tada poslao poruku Miroslavu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

8 sati trajala potraga za Kalinom

- Napisao mu je: "Je l' pala", misleći da je upucao divlju svinju. Međutim, ovaj mu ništa nije odgovorio. Kako se bližilo 10 sati, kada su planirali da idu kući, a od Miroslava nije bilo ni traga, bilo mu je čudno, pa je otišao do brata ubijenog lovca. Tada su zajedno otpočeli potragu - kaže naš sagovornik.

Kako navodi, tražili su ga cele noći, a pronašli oko šest sati ujutru, sa prostrelnom ranom od sačme na grudima.

- Strašna tragedija, Miroslav je bio dobar lovac. Uvek se pridržavao lovačkog kodeksa. Tako je i te večeri pozvao nadležne iz udruženja i pitao: "Je l' ide još neko večeras u lov? Nemoj da me neko zvekne" - navodi njegov prijatelj.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Kuća Miroslava Kalina

Bez komentara

U kući ubijenog lovca Miroslava Kalina juče nisu bili u stanju da razgovaraju sa novinarima povodom ovog tragičnog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading