HAOS U KURŠUMLIJI: Izlažu pokojnike u zgradi, KOMŠILUK SE POSVAĐAO!

Autor: Republika

Hronika

12.05.2018

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je počelo tako što profesorka likovnog M.V. (36) nije dozvolila izlaganje pokojnika u zajedničkim prostorijama stambene zgrade u Kuršumliji, opštini koja nema kapelu, sa čime se nisu slagali ostali stanari zgrade.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Kako prenosi Alo!, u slučaj se umešala komunalna inspekcija, a čitav slučaj dobiće epilog na sudu. M.V. tvrdi da je u pitanju zajednička prostorija koja se nalazi na ulazu zgrade, ispod njenog stana i da u njoj stanari već duže vreme organizuju bdenje pokojnicima.

- Pročulo se po gradu, pa su počeli da dovoze pokojnike iz drugih naselja i drugih zgrada. Ispred ulaza postave poklopac sanduka i krstaču, a u prostoriji pokojnika. Onda, familija, komšije i prijatelji dolaze da izjavljuju sučešće i tu bude posluženje s pićem i hranom - navela je ona.

Pokušala je, kaže, da se dogovori sa stanarima, ali bez uspeha, zbog čega je podnela prijavu komunalnoj inspekciji koja je odmah nakon prijave zabranila korišćenje prostorije u te svrhe.

V.U. (73), koji održava spornu zajedničku prostoriju i čuva ključeve od nje, kazao je da osuđuje postupak M.V. i da su "skoro svi stanari ogorčeni zbog njene prijave".

Upravnik zgrade podneo je žalbu, koju su potpisali svi penzioneri, stanari zgrade, komunalnoj inspekciji i zatražio da se rešenje poništi i dozvoli izlaganje pokojnika.

Istovremeno, kaže da su stanari saglasni da i dalje izlažu pokojnike, bez obzira ne zabranu komunalne inspekcije.

U "spornoj" stambenoj zgradi ima 30 stanova, žive penzioneri, bivši radnici drvnog kombinata ŠIK Kopaonik.

M.V. je najavila i tužbu protiv stanara jer krše propisana pravila stanovanja u zajedničkoj zgradi.

Inače, u Kuršumliji ne postoji kapela, pa je običaj da se pokojnici do sahrane drže u kućama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading