UHAPSITE PREVARANTA KOJI ISMEVA DRŽAVU: Preti samoubistvom da bi izbegao pravdu

Autor:

Hronika

06.05.2018

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Radovanović, vlasnik beogradskog hotela "Prestiž", tri puta je uspeo da izbegne izvršitelje koji su bezuspešno pokušavali da uđu u njegov objekat i zaplene ga zbog duga od 300.000 evra.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Potez očajnika: Radovanović se popeo na zgradu hotela i pretio samoubistvom

Radovanović se u poslednjih nekoliko dana više puta penjao na krov hotela preteći da će da se ubije, pa je na takav način izbegao pravdu i sprečio izvršitelje da rade svoj posao.

Brojne afere

Čovek čije se ime pominje u brojnim aferama, od bankarskih do građevinskih, i protiv koga je podneto više od 40 prijava za različita dela, kako se čini, jači je od države.

- Postavlja se pitanje ko štiti Radovanovića, ko stoji iza njega i čuva mu leđa. Izvršitelji plene garsonjere ljudima sa malom decom, ljudi rade svoj posao za koji su plaćeni i od kojeg žive, a ne mogu da izađu na kraj s jednim vlasnikom hotela - priča izvor Srpskog telegrafa.

Prema njegovim rečima, Radovanović se igra sa zakonom i državom, a uprkos tome izvukao se bez ikakve kazne.

RepublikaFoto: Republika.rs
Pokušava da izbegne pravdu: Bojan Radovanović

3 puta Radovanović pretio samoubistvom

- Treba uhapsiti prevaranta koji smišlja izgovore kako ne bi ostao bez imovine. Niko mu nikad neće stati na put ukoliko on nastavi da se penje na krov kad god mu izvršitelji pokucaju na vrata, a da zbog toga ne snosi posledice. Čim neko preti samoubistvom, procedura je takva da ga lekari Hitne pomoći u pratnji policije voze na pregled u psihijatrijsku bolnicu. U njegovom slučaju čak ni taj postupak nije ispoštovan - kaže naš sagovornik.

Hronologija
Izvršitelji pokucali na vrata
Vlasnik hotela popeo se na krov
Radovanović pretio samoubistvom
Odustao od te namere i izbegao pravdu

Radovanovićevo ime pominje se u brojnim malverzacijama, a protiv njega je podneto 40 prijava

Garancija za dug

Kako dodaje, Radovanović je sva tri puta dok je pretio skokom sa zgrade hotela na sebi nosio majicu s likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- On stalno ponavlja da je samo Vučić pošten i da jedino njemu veruje. Na taj način Radovanović želi da se predstavi kao čovek blizak predsedniku - priča naš izvor.

Podsetimo, hotel "Prestiž" postao je predmet spora između Bojana Radovanovića, koji je pozajmio novac od Dragana Silića, a kao garanciju da će isplatiti dug naveo je hotel. Radovanović tvrdi da je pozajmio 300.000 evra, a da se od njega traži da vrati 916.000.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading