NASILNIKU GODINU DANA ZATVORA? Tukao suprugu DO SMRTI, a sad mu Sud smanjuje kaznu!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

05.05.2018

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo suđenje Jovici Mitroviću (55), optuženom za ubistvo svoje nevenčane supruge Vesne Stojkov (49), koje se dogodilo u novembru 2016. godine, počelo je juče pred novosadskim Višim sudom pošto je Apelacioni sud u martu oborio presudu i slučaj vratio na početak.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mitrović, koji je bio osuđen na 12 godine robije, tri godine manje nego što je maksimalna kazna propisana za ubistvo koje nije kvalifikovano kao teško, mogao da bi da dobije još manju kaznu u novom postupku ukoliko se utvrdi da je ubistvo počinjeno namah. Za to delo predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

- Nužno je ponovo ispitati neke od svedoka da bi se utvrdilo da li je to ubistvo namah - rekao je Mitrovićev branilac, i dodaje da su upravo iskazi dvoje svedoka ključni da bi se utvrdile sve okolnosti i ono što je naložio Apelacioni sud.

Sud je prihvatio da se ponovo ispitaju svedoci koji bi mogli objasniti odnos Jovice i Vesne pošto u prvoj presudi, zbog čega je i naloženo novo suđenje, sud nije uzeo u obzir dešavanja tokom celog dana kojem je prethodilo ubistvo, već samo kobne večeri kada se par vratio sa proslave.

Tužilaštvo se usprotivilo ponovnom ispitivanju svedoka koji su već govorili tokom prethodnog suđenja pošto je jedan svedok i bio predložen od strane tužilaštva, a drugi uopšte nije bio prisutan ni na zabavi, gde je sukob supružnika počeo, ali ni u kući u kojoj se ubistvo dogodilo. Mitrović je na jučerašnjem suđenju ponovo priznao da je ubio Vesnu, rekao je da je to učinio u vreme, na mestu i na način kako je to opisano u optužnici, ali je ponovio da ne priznaje da je bio uračunljiv. Tokom suđenja ponovo će biti ispitani i veštaci, a kako je rekla odbrana, oni nemaju problema sa nalazima veštačenja. Veštaci su utvrdili da je Jovica bio u stanju teškog pijanstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading