Evo šta će biti sa vandalima koji su posekli drveće na Košutnjaku!

Autor: Republika

Hronika

01.05.2018

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da će to ministarstvo predložiti da se podignu krivične prijave protiv mladića koji su u ponedeljak sekli stablo u šumi na Košutnjaku.

RepublikaFoto: Tanjug/printskrin
Odsekli nekoliko stabala, pa se još pohvalili time

Trivan je rekao da su nadležne inspekcijske službe JP ''Srbijašume'', nakon objavljivanja snimka o incidentu, izašle na lice mesta i utvrdile da je posečeno jedno stablo.

- Izveštaj inspekcije biće prosleđen nadležnim organima, a Ministarstvo će u četvrtak inicirati da se protiv neodgovornih lica podignu krvične prijave - rekao je Trivan.

- Zaprepašćen sam činjenicom da je neko posekao drvo u park-šumi koja je zaštićena i u kojoj Beograđani vole da provedu današnji praznik - kazao je ministar.

On je naglasio da je krajnje vreme da promenimo odnos prema prirodi i da šume ne smeju da budu "žrtva" bahatih ponašanja pojedinaca.

Trivan je izrazio zabrinutost što su izletnici širom Srbije danas palili vatru u šumama, iako je to, kako naglašava, zakonom zabranjeno, kao i da su automobilima ulazili na zelene površine.

- To je, takođe, zabrinjavajuće. Nedostaje nam reda i ova situacija će poslužiti da shvatimo da stvari moraju da se menjaju iz korena - zaključio je Trivan.

Tanjug je snimio mladiće koji su u ponedeljak sekirom sekli stablo drveta u šumi u Koštnjaku da bi raspalili roštilj.

Seča šumskih stabala je zakonom zabranjena, a predviđene su novčane kazne za to delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading