ČUME NAPRAVIO HAOS U OKRUŽNOM ZATVORU: Potukao se sa osuđenikom zbog PARTIJE ŠAHA!

Autor: mediji, Republika

Hronika

29.04.2018

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji svedok-saradnik i bivši vođa “Surčinskog klana” Ljubiša Buha Čume, koji robija u Okružnom zatvoru u Beogradu, potukao se sa jednim osuđenikom, i to zbog partije šaha!

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan Channel
Ljubiša Buha Čume

Kako se saznaje, incident se dogodio pre nekoliko dana, u dnevnom boravku CZ, gde su čume i još jedan osuđenik igrali šah.

Letele figurice

- Partija je mirno tekla, a onda je, verovatno nezadovoljan i iznerviran potezom protivnika, Čume u sekundi pobesneo i počeo da udara drugog osuđenika. Figurice za šah letele su dnevnim boravkom, a ubrzo se u tuču uključio još jedan osuđenik - navodi izvor i dodaje:

- Udarali su se i davili, pa su im vratovi bili modri i crveni. Na kraju niko nije ozbiljno povređen jer su se umešali stražari.

Nakon incidenta, osuđenici su kažnjeni, ali ne i Čume.

- Osuđenik koji se sukobio sa Čumetom odmah je kažnjen, dok je Čume prošao bez opomene. Čume se inače bahato ponaša u zatvoru i ima povlašćen položaj - kaže izvor.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno je da se incident dogodio, ali je istaknuto da je Buha kažnjen kao i ostala dvojica osuđenika.

- U dnevnom boravku je nakon kraće svađe došlo do razmene udaraca između Buhe i drugog osuđenika, a ubrzo se umešao još jedan osuđenik. Komandiri su odmah reagovali i razdvojili ih. Protiv njih su podnete krivične prijave i biće pokrenut disciplinski postupak - kažu iz Uprave.

Nema povlašćen položaj

Oni negiraju da Buha ima povlašćen položaj u zatvoru.

- Na njega se , kao i na sve druge osuđenike, primenjuju kućni red Okružnog zavoda i odredbe Zakona o izvršenju krivičnih sankcija. Da je povlašćen, ne bi bio u dnevnom boravku sa ostalim osuđenicima, već u posebnim prostorijama - kažu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading