NEREDI NA VUČIĆEVOJ INAUGURACIJI: Ponovo odbačena krivična prijava novinarke "Danas-a"

Autor: Tanjug

Hronika

27.04.2018

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je ponovo odbacilo krivičnu prijavu novinarke lista "Danas" Lidije Valtner koju je podnela protiv tri osobe zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti 31. maja 2017. tokom inauguracije predsednika Republike ispred Doma Narodne skupštine.

Tužilaštvo odbacilo prijavu novinarke

Njenu prijavu tužilaštvo je odbacilo prvi put odbacilo zajedno sa krivičnim prijavama još šest osoba u novembru prošle godine, ali je Više javno tužilaštvo u decembru usvojilo prigovor njenih branilaca protiv te odluke i dalo nalog da Prvo osnovno tužilaštvo sasluša osumnjičene S.S, G.F. i V.M, kao i da ispita Valtner na sve okolnosti tog slučaja.

Postupajući po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je saslušalo osumnjičene S.S., G.F. i V.M. i ispitalo u svojstvu oštećene Lidiju Valtner.

U saopštenju tužilaštvo precizira da je danas donelo rešenje kojim je odbačena krivična prijava Lidije Valtner od 02. juna 2017. godine protiv S.S., G.F. i V.M. zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti jer je tužilaštvo nakon sprovedenih dokaznih radnji “utvrdilo da ne postoji osnov sumnje da su prijavljeni izvršili navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

Nakon razmatranja svih dokaza, izvedenih kako u ponovljenom tako i u prethodnom postupku, utvrđeno je da ne proizilazi osnov sumnje da je bilo ko od osumnjičenih na bilo koji način ugrozio sigurnost oštećene pretnjama da će napasti na njen život ili telo, ukazalo je tužilaštvo. 

Valtner može opet da uloži prigovor Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na novo rešenje o odbacivanju prijave. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
milica

27.04.2018 11:59

Obačene jer nisu tačne

mihajlo

27.04.2018 11:59

Ako je već doneta pravosnažna odluka, čemu onda sve ovo ponovo!

Ema

27.04.2018 12:43

Odbacene su bas kao sto pise, nema dokaza, jer verovatno nisu tacne.

Marica

27.04.2018 13:33

Verovatno imaju osnova za tako nesto, ne mogu oni raditi sta hoce nego kako mora.