OTELI ALBANCA I TRAŽILI 100.000 EVRA, a onda ih je u Beogradu sačekao PAKAO

Autor: Republika

Hronika

23.04.2018

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran J. (48) iz Kuršumlije i Ivan S. (43) iz Beograda uhapšeni su zbog sumnje da su oteli Albanca Šaćira P. (50) i za njegov otkup tražili 100.000 evra.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ova otmica rasvetljena je zajedničkom akcijom pripadnika UKP i policijskih uprava u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu. Sumnja se da su Zoran i Ivan 17. aprila na području Raške oteli oštećenog.

- Albanac je posredovao u kupoprodaji zemljišta na Kosovu i Metohiji, a navodno je imao i neraščišćene račune sa Ivanom S. Otmičari su ga pozvali da se sretnu u Raški, gde inače ima prebivalište, kako bi se dogovorili oko posla. Tamo su ga oteli i odvezli u Ivanovu vikendicu u selu Garaši kod Aranđelovca. Tražili su od porodice 100.000 evra kako bi ga pustili - kaže izvor iz istrage.

Slučaj je prijavljen policiji, koja je otmičare uhapsila prilikom primopredaje novca u Beogradu.

- Otmičari su locirani u vikendici na jezeru Garaši, a policajci su čamcima izviđali teren. Novac je preko posrednika trebalo da donese prijatelj Albanca u jedan beogradski restoran. On je došao sa obeleženih 20.000 evra, a pripadnici MUP su opkolili lokal, sačekali primopredaju i uhapsili napadače. Nakon toga je oteti Albanac, koji je bio vezan u kolima i pored koga je stajala flaša sa vodom, oslobođen - rekao je sagovornik beogradskih medija.

U pretresu vikendice Ivana S. nađeni su pištolj, karabin i 16 komada municije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading