MISTERIOZNA BOLEST MILETA JERKOVIĆA: Odloženo suđenje Branku Lazareviću

Autor:

Hronika

19.04.2018

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Branku Lazareviću, nekadašnjem šefu kabineta tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića, odloženo je jer se nije pojavio svedok Mile Jerković.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Naprasno se razboleo: Mile Jerković (u sredini)

Lazareviću se na teret stavlja da je odavao tajne iz istrage članovima klana Darka Šarića. I prethodni glavni pretres odložen je iz istog razloga, a kada je sudija obavestio prisutne da je od Žandarmerije koja ga čuva stigao dopis da se Jerković nalazi na lečenju u inostranstvu, to je izazvalo reakciju advokata.

- Na osnovu čega se preko Žandarmerije upućuje poziv Jerkoviću, koji je njegov status u ovom postupku, da li je štićena ličnost i svedok-saradnik ili običan svedok. Ne postoji ni validna medicinska dokumentacija, već sve stiže preko Jerkovićevog advokata u drugim postupcima - rekao je Lazarevićev branilac Veran Zečar.

Jedan od optuženih advokat Radovan Štrbac izjavio je da se protiv Jerkovića vodi 26 sudskih postupaka po raznim optužbama, da je šest puta osuđivan i da je Jerković u tim postupcima priložio drugačiju medicinsku dokumentaciju, po kojoj nije bolestan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading