Buhi pozlilo u zatvoru, doktori ga vratili iz mrtvih! ČUME PET PUTA "PREVARIO SMRT"!

Autor:

Hronika

17.04.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubiša Buha Čume, nekadašnji vođa "surčinskog klana" i ključni svedok-saradnik u procesu protiv "zemunaca", ostaće upamćen i po tome koliko je puta "prevario smrt"!

Poslednji put početkom ove godine, tokom njegove robije, doktori su ga vratili iz mrtvih nakon što mu je stalo srce. Inače, on je preživeo višem napada, sačekuša, pa čak i pokušaj trovanja!

Ostao bez svesti

Buha umalo nije umro u ćeliji Okružnog zatvora, gde izdržava kaznu zbog napada na službeno lice, ometanja suda i podstrekivanja na falsifikovanje. Drama se odigrala u januaru mesecu, a Buha je završio na kardiologiji, potvrdio nam je njegov advokat Zdravko Đukanović. Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, Buha je nakratko ostao bez svesti jer mu je stalo srce. Zatvorski lekari su uspeli da ga povrate i on je hitno prebačen na VMA, gde mu je stanje stabilizovano. Inače, ovo nije prvi put da Čume ima problema sa srcem. Njemu je početkom maja prošle godine pozlilo u sudnici Okružnog zatvora.

- Ja se osećam loše i nisam u stanju da pratim suđenje - rekao je tada Čume.

Suđenje je tada prekinuto i prebačen je u zatvorsku bolnicu nakon što mu je lekar u sudnici izmerio pritisak koji je u tom trenutku iznosio 160 sa 115. 

Lekarima sa VMA susret sa Ljubišom Buhom u januaru nije bio prvi. U maju 2002. lekarski tim VMA je satima vraćao Čumeta u život posle trovanja. On je primljen u besvesnom stanju, a puls mu se skoro nije osećao. Kako se ubrzo ispostavilo, glave mu je umalo došla žena.

- Tada nismo znali ko je on niti zašto je u takvom stanju. Stavljen je na aparate za disanje, a rad srca smo mu satima održavali mehaničkom masažom - rekao je kardiolog sa VMA Nenad Ratković na suđenju Buhinoj bivšoj supruzi Ljiljani Stojić.

Ona je tada rekla da je to uradila po nalogu Dušana Spasojevića, koji joj je i dao otrov.

Zemunska ekipa za likvidaciju pokušala je da ubije Buhu i u avgustu 2002. godine u jednom skladištu u Zemun Polju. Spasao ga je telohranitelj Ivica Nikolić (30), koji ga je zaštitio svojim telom.

- Čume i Nikolić došli su do gradilišta, gde su bili neki radnici i Čumetove mašine za asfaltiranje. Čume je pričao s njima kada su se pojavila dva napadača naoružana kalašnjikovima i zapucala na Buhu. Nikolić je tada stao ispred Čumeta i primio metke namenjene njemu. Umro je na putu za bolnicu - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Jurili ga po Istanbulu

Atentatori i Čume su se ponovo sreli u Istanbulu 2003, kada su ga "zemunci" pronašli u jednom hotelu. On je poput Džejmsa Bonda pobegao preko krovova, došao do naše ambasade u Ankari, preskočio zid i od osoblja zatražio utočište. Završilo se tako što je Buha preživeo, a njegovi neprijatelji iz "zemunskog klana" su ili mrtvi ili služe kazne od po 40 godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading