UŽAS! Tinejdžer upucan iz vatrenog oružja u Obrenovcu

Autor:

Hronika

10.07.2024

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pratnji druga došao je u Urgentni centar sa prostrelnom ranom.

UŽAS! Tinejdžer upucan iz vatrenog oružja u Obrenovcu

Foto: Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

L. Ć. (19) ranjen je tokom noći iz vatrenog oružja u Obrenovcu, prenosi Telegraf.rs.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je oko 2 sata iza ponoći u pratnji druga došao u Urgentni centar sa prostrelnom ranom noge.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je lekarima rekao da su on i drug čistili pištolj, a da je do ranjavanja došlo kada je oružje slučajno opalilo.

O svemu je obaveštena policija i istraga je u toku.

Šta raditi ukoliko smo ranjeni vatrenim oružjem

Kada se nađemo u situaciji da smo ranjeni vatrenim oružjem, važno je znati kako pravilno reagovati i šta preduzeti kako bismo povećali šanse za preživljavanje i smanjili rizik od komplikacija. Evo nekoliko koraka koje treba preduzeti u ovakvoj situaciji:

Smirite se i pozovite pomoć
Prvo i najvažnije, potrebno je zadržati smirenost i odmah pozvati hitnu pomoć. Brza reakcija i pravovremena medicinska intervencija mogu značajno uticati na ishod povrede.

Prestanite krvarenje

Ako je povreda praćena krvarenjem, potrebno je odmah preduzeti mere kako biste zaustavili krvarenje. Možete pritisnuti ranu čvrstim zavojem ili čistim komadom tkanine kako biste smanjili gubitak krvi.

Položaj tela
Ukoliko je moguće, osoba koja je ranjena treba da bude postavljena u položaj koji će smanjiti rizik od dodatnih povreda, ali i olakšati disanje i cirkulaciju krvi.

Ne uklanjajte metak
Ne pokušavajte sami da uklonite metak ili bilo koji drugi predmet koji je uzrok povrede. To može izazvati dodatna oštećenja i komplikacije. Sačekajte stručnu medicinsku pomoć.

Pratite vitalne znake
Važno je pratiti vitalne znake osobe koja je ranjena, poput pulsa, disanja i svesti. Ove informacije će biti od velike pomoći medicinskom osoblju koje stiže na intervenciju.

Podrška i ohrabrivanje
Osoba koja je ranjena može biti u šoku i osećati strah. Vaša podrška i ohrabrivanje mogu imati pozitivan uticaj na njen emotivni i mentalni status, što takođe može biti od velike važnosti.

Čekanje hitne pomoći
Kada je hitna pomoć stigla, važno je pružiti im sve potrebne informacije o povredi i pružiti saradnju kako bi se osoba što pre transportovala do medicinskog centra.

Ukoliko se nađete u situaciji da ste ranjeni vatrenim oružjem, ovi koraci mogu biti od presudnog značaja za vaše preživljavanje. Važno je da ostanete smireni i da imate na umu da je brza reakcija ključna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading