Ribolovci našli telo na priobalju Nišave: Da li je pronađen Danilo?

Autor: telegraf.rs

Hronika

14.04.2018

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica ribolovaca pronašla su danas telo utopljenika na priobalju Nišave kod igrališta u selu Trupale. Identifikacija će biti obavljena DNK analizom, s obzirom da stanje leša ne dozvoljava vizuelno prepoznavanje, ali je moguće da se radi o sedamnaestogodišnjem Danilu Đorđeviću koji je 29. marta upao u Nišavu kod Betonskog mosta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Meštani Trupala kažu da je oko 11.30 sati jedan pecaroš je kod tamošnjeg mosta primetio telo koje je bilo zakačeno za granje.

- Dok je stajao na mostu pokušavajući sa sigurnošću da utvrdi da li se radi o lešu ili nečem drugom, telo se otkačilo i krenulo niz reku. On je odmah seo u kola i vozio niz Nišavu nastojeći da ga ne izgubi iz vida. U blizini igrališta video je još dvojicu ribolovaca koji su takođe primetili leš koji je voda izbacila na obalu. Oni su pozvali policajce i kazali im šta su pronašli. Videli smo da je policija vrlo brzo došla i da su odneli telo – kazao je jedan čovek iz ovog sela.

Sumnja da se radi o Danilu Đorđeviću zasniva se na tome što nema informacija da se još neko utopio poslednjih meseci, te što se poklapa i opis odeće.

Međutim, kako zbog stanja leša nije moguće izvršiti identifikaciju na osnovu otisaka pristiju, biće obavljena DNK analiza koja će sa stopostotnom sigurnošću potvrditi ili demantovati sumnju da se radi o telu mladića koji je pre više od dve nedelje nestao u talasima Nišave.

RepublikaFoto: instagram.com/sdani_naissa
Danilo Đorđević

OKLIZNUO SE I UPAO U VODU

Danilo je kobnog dana sa društvom sedeo na keju kada se okliznuo i upao u vodu. Kako je nakon tragedije posvedočio njegov drug Ognjen Nikolić, održavao se na vodi pedesetak metara sve do Železničkog mosta. Ognjen je pokušao da spasi druga, plivao je za njim, ali je ubrzo izgubio snagu, a od sigurnog utapanja ga je spasio jedan prolaznik koji je shvativši da mu se pred očima odigrava tragedija, skočio u reku.

U potrazi za mladićem učestvovali su policija, vatrogasno-spasilačke jedinice i ronioci koji su uzaludno pretraživali Nišavu od mesta gde je upao u reku do ušća u Južnu Moravu.

Pretpostavlja se da je telo bilo na rečnom dnu, zbog čega spasioci nisu mogli da ga uoče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading